Zo kun je wedden op sportweddenschappen

Sport is booming. Niet voor niets zijn er zelfs speciale kanalen op televisie waar alleen maar sport wordt uitgezonden. Maar er valt ook flink aan te verdienen. Want met je passie voor sport en alle kennis erover kun je geld gaan verdienen. Dat kan door een weddenschap op een sport te sluiten. Wie gaat er winnen of wat wordt de eindstand? Het wedden kan dus behoorlijk wat opleveren. Er zijn zelfs serieuze gokkers die op iedere sportwedstrijd inzetten. Zo kunnen ze tot wel duizenden euro’s per weddenschap winnen. Maar hoe werkt het?

Inzetten op een sport

Voor vrijwel alle sporten is het mogelijk om een weddenschap af te sluiten. Het vaakst gaat het in Europa dan om voetbal. Er zijn veel verschillende bookmakers waar je op voetbalcompetities of toernooien kan wedden. Het is niet eens nodig om echt alles van voetbal te weten. Weet je bijvoorbeeld meer van darts? Dat kun je ook op deze sport een sportweddenschap plaatsen bij een online wedkantoor. Zo kun je niet alleen wedden op voetbal of darts, maar bijvoorbeeld ook op paardenraces. Door de winst van Max Verstappen in de Formule 1 is ook het wedden op uitslagen in de autosport steeds populairder geworden.

Pre-match of live wedden?

Als je een sportweddenschap wilt gaan afsluiten, is het belangrijk om te weten dat je een keuze moet maken tussen live of pre-match wedden. Dat betekent dat je bij een pre-match weddenschap al dagen voordat de wedstrijd plaatsvindt al in kunt zetten. Je kunt daardoor op je gemak naar alle opties kijken en wat meer achtergrondinformatie zoals bijvoorbeeld statistiek opzoeken. Op die manier kun je je eigen strategie ontwikkelen.

Het is wel de bedoeling dat je voordat de wedstrijd begint je voorspelling hebt doorgegeven. Er staat meestal een deadline aangegeven bij pre-matches. Dat is meestal vlak voordat de wedstrijd echt van start gaat. Bij een pre-match kun je je voorspelling niet meer veranderen. De kans is dus aanwezig dat je moet aanzien hoe je geld verliest als het niet zo gaat zoals je voorspeld had.

Bij een live weddenschap is dat anders. Je mag namelijk ook tijdens de wedstrijd nog inzetten. Daardoor kun je je voorspelling nog snel aanpassen als je van gedachten bent veranderd. Maar de kans is daarbij groot dat het wedkantoor de inzetten gaat veranderen. Daardoor kan het zijn dat je weliswaar geld wint, maar minder dan als je dit van tevoren had ingezet. Je kunt dus kiezen voor een spannende weddenschap of juist het nemen van de tijd voor een weloverwogen beslissing.

De veilige optie: single bet

De veiligste optie om te wedden op een sport is een single bet. Dat is een enkelvoudige weddenschap. Daarbij gok je op maar één weddenschap tegelijk. Komt de voorspelling uit, dan win je geld. Maar heb je het verkeerd voorspeld, dan verlies je je inzet. Aan de hand van quotering kun je zien hoeveel geld je kunt winnen. Dat werkt door je inzet te vermenigvuldigen met de quotering. Bij een combi bet weddenschap wed je op meerdere wedstrijden tegelijk. Daardoor win je meer geld, maar is het risico ook groter.