Maak gebruik van hanglampen, zowel functioneel voor als stijl

Het inrichten van je woning kan een hele klus zijn, maar kan vooral ook heel leuk zijn. Je eigen draai geven aan hoe alles er uit komt te zien met mooie meubels en gave muren. Verlichting is bij het inrichten van je woning essentieel en mag absoluut niet ontbreken. Een goede verlichting maakt of breekt het interieur. Zowel op het gebied van stijl als functionaliteit hebben hanglampen vele voordelen. In dit artikel lees je er meer over.

Hanglampen voor functioneel gebruik

Een functionele verlichting dient als basis voor je verlichtingsplan. Een hanglamp is een lamp bij uitstek om te plaatsen in zowel de slaapkamer, woonkamer of in de hal omdat ze een groot gedeelte kunnen verlichten. Je zit met de basis gelijk goed als je besluit een aantal hanglampen op te hangen. Advies bij deze is om bijvoorbeeld een hanglamp industrieel te plaatsen met een gesloten kap. Hierdoor raakt het licht niet verstrooid.

Hanglampen voor sfeer gebruik

Je kan de hanglamp ook voor de sfeer gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een hippe rotan model of hanglamp industrieel zwart om een mooie warme sfeer te creëren. Ook een klassieke kroonluchter zorgt voor een mooi effect. Waar je ook voor kiest, het is puur een persoonlijk dingetje en doe waarbij jezelf goed bij voelt. Combineer er lekker op los. Het is zelfs mogelijk om verschillende hanglampjes in verschillende formaten boven een eettafel te plaatsen. Zo zorg je voor nog meer sfeer.

Bespaar ruimte met een hanglamp

Nederlanders hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 65 vierkante meter. Hanglampen zijn ideaal om ruimte te besparen, wat vooral prettig is in kleine kamers. Want lampen zoals vloerlampen en tafellampen nemen veel ruimte in beslag. Een hanglamp zit niet in de weg en je kunt dan ook zelf bepalen hoe lang het snoer is, waardoor je de hanglamp wat meer kan laten hangen of dichterbij het plafond plaatsen. Door deze ruimtebesparing zorg je voor een meer luchtige en open uitstraling van je kamer.

Er is voor iedere stijl een mooie hanglamp

Hanglampen zijn er voor iedere interieurstijl en zijn tegenwoordig helemaal in. Je hebt moderne hanglampen, klassieke hanglampen en industriële hanglampen. Zo zijn er nog tal van meer hanglampen te vinden. Vaak komt het voor dat hanglampen in series worden gemaakt. Dat betekent dat je hanglampen kunt combineren met een passende tafellamp of vloerlamp. Door lampen te gebruiken die bij elkaar passen straal je een bepaalde eenheid in je interieur uit.