Zo kies je tegels voor de badkamer

Wanneer je een nieuwe badkamer neemt dan begint dat eigenlijk met het uitkiezen van tegels. Natuurlijk zat je al helemaal weg te dromen bij een nieuw ligbad of die heerlijke infrarood douche. Maar hoe je badkamer er uiteindelijk uit komt te zien en aanvoelt, hangt sterk samen met de keuze van zowel de vloertegels als de wandtegels. Dat lijkt dan een simpele taak, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. In deze blog lees je een paar handige tips.

Vloerverwarming in combinatie met tegels

Nog voordat je begint aan de keuze van vloer- en/of wandtegels, is het belangrijk om een afweging te maken in de verdere afwerking van je badkamer. Het kan bijvoorbeeld zeer voordelig zijn om vloerverwarming te nemen in combinatie met tegels. Keramisch en natuursteen tegels zijn meestal geschikt voor vloerverwarming.Tegels geleiden warmte, waardoor warmte langer kan worden vastgehouden in de ruimte. Vloerverwarming met een tegelvloer kan dus energiebesparend zijn.

Kleur en vorm van tegels

Als het alleen nog om het uiterlijk van je tegels gaat, dan zijn de volgende twee kenmerken van belang: kleur en vorm. Je kunt met de kleur van de tegels zorgen voor een optische uitstraling van een ruimte. Zo kun je deze groter laten lijken met lichte kleuren. Donkere tegels geven de ruimte een wat kleinere uitstraling. Hier kun je wel mee spelen. Zo kunnen donkere tegels met sterke accentbelichting weer heel sfeervol ogen. De standaard regel zou zijn dat bij een grote badkamer het best een donkere vloer gebruikt kan worden, en bij een kleine badkamer een lichte vloer.

Daarbij is vorm van de tegels belangrijk. De optische verandering van kleur kun je ook toepassen met de manier waarop je tegels plaatst en de grootte. Staande tegels zorgen er bijvoorbeeld voor dat je badkamer hoger lijkt. Liggende tegels maken een ruimte optisch breder. Bij vloertegels werkt dit in principe net zo. Vaak kun je dan tegels in de richting van bijvoorbeeld natuurlijk licht plaatsen, om daar de aandacht naartoe te trekken. Wanneer je grote tegels gebruikt dan lijkt een ruimte automatisch ook groter.

Zelf aan de slag of vakmanschap

Je kunt gemakkelijk je vloertegels kopen bij Douche Concurrent. Je ziet dan ook direct of de tegels bestand zijn voor vloerverwarming. En een laatste tip; je kunt nog zulke mooie tegels hebben, wanneer ze verwerkt zijn aangelegd, dan is dit erg zonde. Het is misschien een beetje overbodig, maar soms is een professionele tegelzetter net wat beter. Je bent daarbij verzekerd van een goed resultaat en hebt daar vaak nog garantie op ook. Het kost misschien wat meer, maar dan heb je ook langer plezier van je gloednieuwe betegelde badkamer.