Hoe kan jij jouw huis beveiligen?

Je ziet het af en toe in de krant, of op de Facebookgroep van jouw omgeving. Er is ingebroken in een huis, en allerlei spullen zijn gestolen. Vaak is er ook nog eens flinke schade aan het huis zelf. Elektronica, geld en juwelen worden gestolen. Ook erfstukken zoals schilderijen zijn niet veilig bij een inbraak. Niet alleen is de financiële schade vaak erg hoog, ook is het niet goed voor een mens zijn gemoedstoestand. Het gevoel van veiligheid is vaak helemaal weg nadat er mensen bij jou ingebroken hebben. Het idee dat er mensen met kwade bedoelingen zich een weg naar binnen hebben gebroken is een vreselijk gevoel. Als jij alleen woont, of met kinderen of andere geliefde personen te maken hebt, dan voelt het heel naar om te bedenken dat er gevaar was. Dit kan allerlei gevolgen hebben op korte en lange termijn. Kortom, je wil het liefst voorkomen dat er ooit ingebroken wordt. Hoe doe je dat het beste?

Een (zichtbaar) beveiligingssysteem

Het grootste gedeelte van de huizen waar ingebroken wordt heeft geen werkend beveiligingssysteem. De kans is relatief klein dat er ingebroken wordt, dus veel mensen gaan er dan maar van uit dat het niet gaat gebeuren. Hier kan je nooit van uit gaan. Een beveiligingssysteem is absoluut nodig als jij jouw spullen, jezelf en jouw dierbaren wilt beschermen. Het feit dat zoveel huizen niet voorzien zijn van een goede beveiliging werkt hierbij in jouw voordeel. Op het moment dat inbrekers een home security system spotten, gaan zij al gauw door naar het volgende potentiële doelwit. Waarom het risico lopen als er ook huizen zijn zonder beveiligingssysteem?

Wat voor soort beveiligingssystemen zijn er?

Het liefste wil je natuurlijk een loerende inbreker afschrikken. om dat te bereiken zijn camera's over het algemeen een uitstekende oplossing. Als deze zichtbaar zijn, het liefst met fel licht dat activeert wanneer er beweging wordt gedetecteerd, dan zal bijna geen enkele dief het wagen. Een verstevigde deur valt ook op voor de de doorgewinterde inbreker, en hier zullen ze waarschijnlijk ook de moeite niet voor doen. Mocht een inbreker brutaal genoeg zijn om alsnog een weg naar binnen te vinden, dan wil je natuurlijk nog een extra laag hebben. Inbrekers die binnen zijn, wil je het liefst zo snel mogelijk weer naar buiten jagen. Een ouderwets luid alarm doet wonderen. Hoe meer de inbreker opvalt, hoe minder hij zich op zijn gemak voelt. Als je in een rustige buurt woont, dan is dat misschien alsnog niet genoeg. In zo'n geval kan je kiezen voor een mistgenerator. Deze soort mistbeveiliging vult binnen enkele seconden een grote ruimte volledig met (onschadelijke) mist. Je kan letterlijk geen hand meer voor ogen zien. De inbreker is zodanig gedesoriënteerd dat hij natuurlijk zo snel mogelijk naar buiten wilt!