Toekomstige technologie

Op deze website praten we natuurlijk altijd over de nieuwste gadgets. Wat er op dit moment beschikbaar is en wat de beste optie is om te kopen. Maar recentelijk zag ik een oude YouTube video uit 20010 waar een visie werd geschetst wat de technologieën zouden kunnen en hoe ze eruit zouden zien in 2019. Het is nu natuurlijk 2020 en de realiteit is heel anders dan wat die video laat zien. Veel van de technologieën die in die video werden geschetst zijn in werkelijkheid nooit uitgevonden. Maar het doet wel de vraag opwaaien hoe onze technologieën in de komende 10 jaar zullen veranderen. In dit artikel bespreken we de gadgets van de toekomst.

Geen Star Wars

Helaas, voor degenen die hopen dat de toekomst eruit zal zien zoals een Star Wars film hebben pech. Veel van de technologie die we in Star Wars zien is natuurkundig onmogelijk. Daarnaast kun je ook nog lang wachten op technologie zoals teleportatie. De realiteit is dat we de nieuwe technologie die we in de toekomst zullen hebben genuanceerder is en meer een plaats zal vinden in bestaande gadgets en aspecten van ons leven.

Geneeskunde

Dit is het meest nobele aspect van nieuwe technologieën. Er zijn veel nieuwe uitvindingen die het werk voor dokters makkelijker zal maken. Denk bijvoorbeeld aan de horloges die nu al je hartslag meten en andere informatie geven over je fitness. In de toekomst zullen er meer dergelijke gadgets zijn die de staat van je gezondheid zullen aangeven aan dokters. Maar denk ook aan een rollator en hoe deze meer technologie zal hebben die het wandelen zal ondersteunen.

Dagelijks leven

In het dagelijks leven zullen er ook veel gadget zijn die we gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een koffer die zichzelf rolt. En natuurlijk hebben we in de toekomst ook een auto die zichzelf rijdt. Deze auto’s zijn nu al in ontwikkeling door bijvoorbeeld Tesla. Andere potentiële technologieën zijn een schoonmaakrobot die nog veel meer schoonmaak taken kan doen dan de Zumba.

Dystopisch

Sommige mensen zijn bezorgd dat deze technologieën zo geavanceerd zullen worden dat we de controle kwijtraken of dat het negatieve gevolgen zal hebben. Een televisie serie die dit bijvoorbeeld laat zien is Black Mirror. Sommige van de technologieën worden ook al op gevaarlijke manieren ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de gezichtsherkenning in China waardoor iedereen nu een publieke score heeft. Als je score te laag wordt dan krijg je geen toekomst meer tot bepaalde sociale diensten.