Wat moet je weten over crypto currencies

Zoals je misschien weet is cryptovaluta pas tien jaar oud. Het begon met een grote hype en de meest bekende cryptovaluta is Bitcoin. De Bitcoin koers is begin deze maand weer de lucht ingeschoten voor het eerst sinds tijden. Naast de Bitcoin bestaan er vele andere crypto currencies. De meeste andere crypto currencies volgen min of meer dezelfde lijn als Bitcoin. Er zijn echter uitzonderingen op de regel, zoals je kan zien bij de Ethereum koers. We gaan in dit artikel verder in op de basis van crypto currencies.

Bitcoin en andere crypto currencies

Bitcoin was de eerste crypto currency en werd in 2009 ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. Deze naam is een pseudo anoniem en niemand weet wie de echte oprichter van Bitcoin is. Voordat Bitcoin bestond waren er geen crypto currencies mogelijk, omdat digitale valuta een dubbel bestedingsprobleem hadden. Dit houdt in dat het illegaal is om een enkele digitale valuta meerdere malen te keren. Bitcoin heeft dit probleem ondermijnt door gebruik te maken van een zogenaamde Blockchain technologie. Bitcoin is sinds het begin in 2009 gestegen van 0,000 dollar naar 0,08 dollar in 2010. Afgelopen maand was dit gestegen tot een waarde tussen de 14.000 en 15.000 dollar. Het record lag in 2017 op 19.783 dollar. Hiermee laat het zien dat het hoogst lucratief is.

De Blockchain technologie

Gebruikers kunnen veilig crypto currencies overdragen zonder een tussenpersoon. Deze technologie biedt ook privacy, transparantie en een snellere verwerking dan ouderwetse technologieën en betaalmethodes. Op het financiële vlak na wordt de Blockchain technologie ook toegepast in de gezondheidszorg, beveiliging van gegevens, het onderwijs en op vele andere vlakken. Als je je cryptovaluta veilig wilt opslaan dan heb je een crypto portefeuille nodig. Dit kan een Cold (offline) wallet zijn of een Hot (online) wallet. De offline wallets zijn een stuk veiliger dan de online wallets. De offline wallets bestaan uit de hardware portefeuilles en de papieren portefeuilles. De online wallets bestaan uit de desktop portefeuille, de web portefeuille en de mobiele portefeuille. Uiteraard is de laatste het makkelijkste in gebruik. Het is mogelijk om door middel van een crypto uitwisseling je cryptocurrencies te investeren. Dit is mogelijk via crypto uitwisselingsplatforms. Dit is mogelijk via een mobiele app of via een website waar advertenties uitgewisseld worden.

Andere soorten crypto currencies

Er zijn naast Bitcoin tegenwoordig veel andere soorten crypto currencies beschikbaar. Het is slim om je eerst verder hierin te verdiepen en de koersen en verwachten van iedere crypto valuta te onderzoeken voordat je een aankoop doet. Actuele koersen kan je op een website zoals SATOS vinden. Ethereum is op dit moment bezig met een koersopgang en de verwachting is dat dit nog wel enige tijd aanhoudt. Misschien is dit wel een goed idee voor je volgende investering?