Kies je voor een gas, elektra of een houtskool BBQ

Zoals je misschien wel weet kan je ook heerlijk BBQ-en in de winter. Het is niet alleen een manier van koken die geschikt is voor de zomer. Bijna iedereen is wel gek op een heerlijk stukje vlees of vis van de BBQ en zelfs de vegetariërs onder ons vinden een heerlijk stukje gebarbecuede groente geen verkeerd idee. Twee van de meest bekende merken onder barbecues zijn de Weber gas bbq en de Boretti bbq. Beide hebben zowel houtskool en gas BBQs in het assortiment. Weber biedt daarnaast ook nog elektrische barbecues aan. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillen tussen een gas, elektra of houtskool BBQ.

De verschillen tussen een elektrische, gas of een houtskool BBQ

De elektrische barbecue zorgt voor een gelijkmatige temperatuur en zorgt na het gebruik weer erg snel af. Deze barbecues zijn erg schoon en veilig. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor gebruik op het dakterras of het balkon. Je moet wel een stopcontact in de buurt hebben, maar als dat niet het geval is kan een verlengkabel een uitkomst bieden. De houtskool BBQ is voor de echte liefhebbers van barbecueën. Het vlees ligt direct boven de warmtebron. Op deze manier garen dunne stukken vlees, vis of groente erg snel. Je zal wel regelmatig nieuwe kolen op de BBQ moeten leggen, omdat houtskool erg snel opbrandt. Een gas BBQ is erg makkelijk om te gebruiken. Je hebt weinig tijd nodig om de BBQ op te warmen en je kan bijna direct beginnen met vlees, vis of groente te grillen. Tevens de temperatuur is eenvoudig aan te passen. Het nadeel is dat een gas BBQ vaak wel duurder is ten opzichte van andere barbecues en je hebt een goede locatie nodig om je gasflessen op te slaan.

Een Weber barbecue of een Boretti BBQ 

Hoe maak je nu de keuze tussen een Weber barbecue en een Boretti BBQ? Weber is de uitvinder van de bekende kogelbarbecue. Weber heeft voor iedereen wel een product in het assortiment waarmee ze gezellig buiten kunnen koken. Of je nou een compacte elektrische BBQ zoekt, een Weber gas BBQ of een traditionele houtskool barbecue. Daarnaast hebben ze ook complete buitenkeukens in hun assortiment. Boretti biedt alleen houtskool en gas barbecues aan. Boretti staat bekend als een hoogstaand kwalitatief Italiaans merk met verschillende barbecues, fornuizen en buitenkeukens.

Enkele tips om te barbecueën

Als je een houtskool BBQ gebruikt dan is het slim om deze te verdelen in koudere en warmere zones. Je rauwe stukje vlees of vis kan je op de warme zone grillen en een stukje vlees dat bijna klaar is kan je op een koudere zone leggen. Als je een product zoals kip wilt grillen dan is het slim om deze in aluminiumfolie te verpakken zodat deze gelijkmatig van binnen en buiten gaart. Een vleestang is bijna onmisbaar. Op het moment dat je een vork gebruikt dan lopen de sappen uit het vlees en hierdoor wordt je vlees taai en dat is natuurlijk zonde. De beste manier om je BBQ te reinigen is door gebruik te maken van een citroen voor het rooster en daarna met een staalborstel de restanten te verwijderen.