Meer schaduw in je tuin? Zo pak je dat aan!

2020 was niet alleen het jaar van het coronavirus. Het was ook het jaar van een prachtige lente en zomer. In maart of april hadden we al te maken met een kleine hittegolf en prachtig weer en dat zette zich de maanden daarna nog gewoon rustig door. Doordat veel Nederlanders thuis blijven werd de tuin onze nieuwe beste vriend. Middagen en avonden brachten we hierdoor in de zon met familie en vrienden. Heerlijk natuurlijk maar soms werd het toch wel ietsjes teveel van het goede. Om je voor volgend jaar alvast een beetje voor te bereiden hebben we hier een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Je kan tenslotte nooit vroeg genoeg beginnen met de voorbereiden voor volgende zomer!

Meer groen

En nu horen we je denken; “maar die zomer is toch afgelopen?”. Daar heb je inderdaad helemaal gelijk in, de zomer is inderdaad nu echt voorbij. Het is gedaan met het mooie weer en we zullen weer moeten wennen aan onze winterjassen. Toch is het najaar wel de perfecte periode om alvast voorbereidingen te treffen voor volgend jaar. Eén van de manieren om meer schaduw te creëren in je tuin is namelijk meer groen planten. Meer groen in je tuin zorgt namelijk voor meer schaduw. Bomen zijn uiteraard een heel mooi voorbeeld maar heus niet de enige. Ook planten en bloemen kunnen tot iets heel moois uitbloeien en jouw tuin voorzien van een heerlijk schaduwplekje.

Tuinhuis of schuur

Ben je niet zo van het groen of heb je totaal geen groene vingers? Dan zijn er uiteraard nog meer manier om meer schaduw te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tuinhuis(je) of een schuur. Het zorgt overigens niet alleen voor meer schaduw, het creëert ook nog eens meer ruimte in je tuin. Ruimte die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als opslagplaats voor oude spullen of als hangplek voor als het weer buiten toch wat minder is. Met een tuinhuis of schuur breidt je eigenlijk je woning iets uit alleen dan in je tuin.

Parasol of schaduwdoek

Ben je op zoek naar een iets minder permanente oplossing om schaduw te creëren? Dan is een parasol of schaduwdoek uiteraard ook nog een hele handige en vooral makkelijke manier. Vooral de parasol kan je gemakkelijk opzetten maar ook weer opbergen. De zweefparasol is de iets modernere variant van de gewone parasol en zorgt voor nog meer schaduw. Het schaduwdoek wordt meestal ergens aan bevestigt en is dus moeilijker om bij te stellen. Toch geeft het wel een hele fijne en warme sfeer.

Dus, hoe zorg jij volgend jaar voor meer schaduw in je tuin?