Een bril nodig? Zo kom het te weten!

Het verslechteren of minderen van je zicht is een geleidelijk proces. Dat wil zeggen dat je niet van de een op de andere dag helemaal niks meer kan zien. Het gaat met kleine stapjes tegelijkertijd. Soms met zulke kleine stapjes dat je gaat wennen aan het zicht en je dus helemaal niet doorhebt dat je zicht daadwerkelijk verminderd. Maar hoe weet je dan of je wel of geen bril nodig hebt? Je kunt bij veel opticiens tegenwoordig al een gratis oogtest laten doen maar dat is uiteraard niet het enige. Ook sommige symptomen kunnen je hierop wijzen. Benieuwd welke symptomen dat zijn? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Een wazig zicht

Ook al gaat het minderen van je zicht in kleine stapjes, op een gegeven moment wordt je zicht wazig. Je kunt bijvoorbeeld verkeersborden niet meer goed lezen of het bord op school. Ook kunnen de letters in je boek gaan dansen of je kan de letters alleen nog maar lezen als je ze verder van je vandaan houdt. Als bovenstaande het geval is of je te maken hebt met een soortgelijk geval dan is de kans groot dan je op zoek moet naar een bril. Dit soort dingen moet namelijk prima te doen zijn zonder bril en zo niet, dan zijn je ogen waarschijnlijk achteruit gegaan’

Je hebt last van hoofdpijn

Hoofdpijn is een gevolg van heel veel oorzaken. Een vermindert zicht is er daar een van. Doordat je ogen harder moeten werken kan het zijn dat je last krijgt van spanningshoofdpijn. Je oogspieren in dit geval moeten zo hard werken dat het onprettig voor je ogen wordt. Je ogen zijn simpelweg vermoeid. Een bril dragen kan hier de oplossing voor zijn.

En hoe nu verder?

Heb je last van een van bovenstaande symptomen of van allebei de symptomen? Dan is het in ieder geval raadzaam om je ogen te laten opmeten. Zoals we al eerder aan gaven kan dit tegenwoordig bij heel veel opticiens gewoon gratis. Als er eenmaal is vastgesteld dat je zicht inderdaad is verslechterd, dan wordt er een bril aangemeten. Tegenwoordig hebben ze brillen in alle soorten en maten en ook in verschillende prijsklassen. Van goedkope brillen tot dure brillen, er is voor ieder wat wils. Ook andere exemplaren brillen zoals zonnebrillen kunnen worden aangemeten zodat je voor iedere gelegenheid de juiste bril kunt dragen. Wacht dus niet langer en maak vandaag nog een afspraak als jouw zicht daadwerkelijk minder aan het worden is.