Scoor korting op of gadgets bij je zakelijke energierekening met deze tips

Net als consumenten willen ondernemers het liefst zo min mogelijk betalen voor hun energie mkb. Dat is niet heel gek, want op die manier kun je nog wat geld besparen dat je op een andere manier in je bedrijf kunt stoppen. Vandaag de dag zijn er diverse tips waarmee je flink kunt besparen op je energierekening. Naast het feit dat het fijn is voor de zakelijke portemonnee is het goed om te weten dat energiebesparing top is voor een beter milieu en een betere wereld. Er is wat dat betreft eigenlijk geen reden om niet te besparen op je zakelijke energie, omdat je er zelf geld aan overhoudt en omdat het goed is voor het behoud van de aarde. Bij sommige aanbieders kun je in plaats van korting zelfs diverse gadgets scoren.

Blijf zakelijke energie vergelijken

Een van de meest gemakkelijke stappen die je kunt ondernemen om korting of gadgets op je zakelijke energie te krijgen, is het vergelijken van meerdere energieleveranciers. Voordat je aan de slag gaat met het vergelijken is het goed om voor jezelf op een rij te hebben wat je jaarlijkse verbruik ongeveer is. Op basis daarvan kun je namelijk een passend energiecontract vinden. De kans is groot dat je aan het einde van het jaar als ondernemer door verschillende energieleveranciers wordt gebeld met een aantrekkelijke aanbieding. Je eerste reactie is misschien om zo’n gesprek direct af te kappen, maar misschien heeft een leverancier wel een hele goede deal voor je. Laat je in ieder geval niet zomaar omkopen: schrijf voor jezelf op wat het aanbod via de telefoon is en ga alsnog zelf online op zoek. Hierbij kun je misschien zelfs korting afdwingen of extra cadeaus voor je bedrijf scoren wanneer je het bedrijf aan de telefoon laat weten wat de online concurrentie is.

Gebruik een online energievergelijker

Zoek je online naar een goede deal voor je zakelijke energie dan raden we het aan om dit met behulp van een online energievergelijker te doen. Dit is een handig virtueel hulpprogramma waarmee je binnen no time weet wat de beste energieaanbieding is voor jouw verbruik. Ook hier moet je alleen je energieverbruik weten. Daarbij is het wel handig om voor jezelf te bepalen of je een energiecontract met een vast tarief of een flexibel tarief wilt. Daarnaast bepaal je zelf de contractduur van je zakelijke energiecontract. Let hierbij op dat des te langer je ergens blijft, des te interessanter de kortingen en/of cadeaus of gadgets zullen worden. Op Minder.nl vind je zo’n handige energievergelijker waarmee je binnen korte tijd weet welke leverancier het goedkoopst is.

Let op opzegtermijn en onderhandel

Tot slot is het altijd goed om te weten wanneer je huidige zakelijke energiecontract afloopt en wat de opzegtermijn is. Je moet om optimaal geld te besparen namelijk altijd binnen die termijn je contract opzeggen. De kans is groot dat je huidige leverancier zou willen dat je zakelijke energie daar blijft afnemen. Doe je echter niks en laat je je contract stilzwijgend verlengen, dan krijg je te maken met hoge verlengingstarieven. Deze tarieven zijn veel hoger dan wanneer je ergens anders een aanbieding zou pakken. Dat kan je al enkele tientjes tot wel honderden euro’s per jaar schelen. Je kunt wel eens in gesprek gaan met je huidige energieleverancier en kijken of er een mogelijkheid is om te onderhandelen. Niet iedereen durft dat zomaar aan, maar let op onze woorden: een energieleverancier wil ook graag dat je blijft. Misschien kun je tegen een hoge korting of voor een passend cadeau een goede deal maken, zodat beide partijen tevreden zijn.