De beste onlineservices voor je bedrijf

Er komt natuurlijk veel kijken bij het groeien van je eigen bedrijf. Wanneer je net begint ben je natuurlijk vooral bezig met je product of service en het krijgen van de eerste klanten. Maar als je eenmaal een stabiele stroom van omzet hebt en je bedrijf groeit zul je ook met veel andere aspecten te maken gaan krijgen. Het voeren van een nauwkeurige administratie bijvoorbeeld, en het aannemen van nieuwe werknemers. Hier komt nogal wat bij kijken. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig, met de komst van het internet ontzettend veel services die hierbij kunnen helpen, zowel op het gebied van administratie als op het gebied van productiviteit. In dit artikel bespreken we daarom de beste onlineservices voor een succesvol bedrijf.

Productiviteit

Wanneer je bedrijf begint te groeien en er meer werknemers komen werken wordt samenwerking steeds belangrijker om de productiviteit te waarborgen. Meer mensen kan zowel de productiviteit gigantisch verbeteren als ervoor zorgen dat deze helemaal in elkaar stort. Zowel een te gezellig bedrijf kan de productiviteit verslechteren als een bedrijf waar er constant conflict is tussen de werknemers. Je wilt natuurlijk ook dat de communicatie tussen werknemers optimaal verloopt en iedereen weet wat er gedaan moet worden. Een fantastische manier om dit te doen is met de onlineservice Trello.

Trello is als het ware een stapsgewijs board waar je een taak kan aanmaken en door het gehele proces kunt slepen. Als er werknemers zijn die alleen verantwoordelijk zijn voor een bepaald onderdeel van het proces zal het voor hen gemakkelijker zijn om met Trello precies te zijn welke taken ze op dat moment moeten uitvoeren.

Administratie

Het is allang niet meer nodig om een ingewikkelde administratie via Excel te doen of nog erger, handmatig in een boek. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk de administratie van je bedrijf doen via een van de vele fantastische onlineservices. Deze diensten maken aangifte doen bij de belasting ook veel gemakkelijker dan voorheen.

Maar het is niet alleen de administratie waar je effectief onlineservices voor kunt gebruiken. Ook bijvoorbeeld debiteurenbeheer kan via onlineservices gedaan worden. Elk bedrijf zal uiteindelijk, helaas, te maken krijgen met klanten die niet betalen of veel te laat betalen. Dit kan funest zijn voor je omzet en de groei van je bedrijf. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je je debiteurenbeheer goed laat uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld een potentiële klant analyseren om er zo zeker van te zijn dat de klant in de toekomst de facturen zal kunnen betalen.