Met behulp van de steampod ga ik nu stralend door het leven.

Al jaren ben ik opzoek naar een product die mijn blonde lokken kan temmen. En ja er zijn vele opties mogelijk waarvan ik vele heb geprobeerd, tevergeefs.  Van vele apparaten kreeg ik of juist nog meer pluis naar mate ik het langer gebruikte of braken mijn lokken zelfs af. Uiteindelijk ging ik dan maar naar een veel te dure kapper die nog enigszins mijn haren kon redden met een uitgebreide vochtbalans treatment. Totdat ik een product tegen kwam die doormiddel van stoom je haar niet alleen soepel en stijl maakt maar ook nog eens de vochtbalans waarborgt. Al na de eerste keer gebruiken was ik meteen verkocht. Ben jij nu ook opzoek naar een goed apparaat om stralende stijlen lokken te creëren lees dan snel veder!

Mijn eerste test met de steampod.

Natuurlijk zal je nu wel denken, waarom al die moeite voor alleen maar haar? Nou omdat ik toevallig het gen heb geërfd waardoor mijn haar het grootste gedeelte van de tijd één grote pluizen boel is. Nu ben ik toevallig ook kritisch en laten deze twee niet goed samenwerken. Om toch verzorgd voor de dag te komen besloot ik mijn zoektocht te starten. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er bestaan al talloze producten op de markt maar vele zullen beschadiging aan je haar aanbrengen. Dit wil niemand natuurlijk. Vaak komt dit door de manier hoe het haar verhit wordt. Dit gebeurt ook nog vaak met onbeschermd haar. Eén remedie hiervoor is natuurlijk een beschermende olie gebruiken, toch zal dit vaak niet genoeg zijn.  Na een tijdje zoeken kwam ik heel toevallig bij de steampod uit, een ware uitvinding voor het haar! Omdat het apparaat gebruikt maakt van de kracht en zachtheid van stoom.

Hoe gebruik je het apparaat?

Ondanks de fikse afname in beschadiging die het toe kan brengen aan het haar, raad ik het alsnog aan om goede verzorgende producten te gebruiken voor in je haar voordat je aan de slag gaat. Dit eenmaal gedaan te hebben moet je eerst weten of het waterreservoir van het apparaat wel goed gevuld is. Belangrijk om erbij te melden is dat je gebruik maakt van gedemineraliseerd water. Dit eenmaal gedaan te hebben kun je de steampod op de gewenste warmte zetten. Daarna is het simpelweg exact hetzelfde als ieder andere stijltang. Je pakt een sectie van je haar en zorgt ervoor dat de puntjes hiervan naar beneden wijzen. Daarna plaats je deze sectie tussen de platen en beweeg je langzaam de stijltang naar beneden.