Ons kantoor in een nieuw jasje

Samen met een aantal collega’s zijn wij verantwoordelijk voor de verbouwing van ons kantoor. Onze werkgever heeft ons gevraagd om een plan op te stellen voor een nieuwe inrichting. Grote verbouwingen zijn niet nodig maar de inrichting kan wel een update gebruiken. We zijn een groepje van 5 collega’s die samen een aantal plannen hebben gemaakt over de veranderingen. Vandaag gaat mijn blog over de stappen die wij hebben genomen.

 

Stap 1 Plattengrond

Om een duidelijk beeld te krijgen van de ruimte hebben we eerst een plattengrond gemaakt deze gebruiken wij voor de inrichting en de verlichting. Door een plattengrond te maken krijg je een beter inzicht hoe groot iets is en waar het beste bepaalde meubels en/of verlicht zou kunnen komen. Ook kan je brainstormen en makkelijk aanpassen op zo’n plattengrond. Want we hebben ook gemerkt dat een kantoor goed op nieuw in te richten niet in 1 dag is gedaan daar moet je even de tijd voornemen.

 

Stap 2 wensen

Natuurlijk kan je nooit voldoen aan iedereens wensen maar je kan er wel naar vragen. We hebben tijdens een team overleg gevraagd of iedereen zijn wensen zou willen doorgeven. We hebben iedereen vrij gelaten in hoe zij dat interpreteerde want zo dachten wij dat we een beeld zouden kunnen krijgen wat een ideaal kantoor zou moten zijn. We hadden bijvoorbeeld iemand die het belangrijk vond dat haar bureau niet te dicht bij koffieapparaat zou komen te staan want dat geklets leiden heel erg af. Dit hebben we meegenomen en er voor gezorgd dat mensen even koffie kunnen drinken en kletsen zonder dat iemand daar last van heeft. Dit hebben doormiddel van schermen en planten opgelost. En zo waren er nog een aantal wensen die erg handig waren voor de inrichting

 

Stap 3 kantoor meubels

Samen met de werkgever hebben we gekeken naar de meubels die we al hebben of die nog voldoen aan alle eisen. Veel van onze kantoor meubelstukken waren vrij nieuw en konden absoluut nog een ronde mee. Alleen werd de indeling anders en dat was even een gepuzzel.

 

Stap 4 verlichting

Een LED paneel 60×60 was voor ons de uitkomst, we kozen voor meerdere panelen door gehele pand. Deze panelen zorg voor goede verlichting en dat heb je nodig op een kantoor. Zelf heb ik altijd een hekel gehad aan Tl-verlichting dus alles wat daar op lijkt komt er bij mij niet in. Deze LED panelen zijn makkelijk te instaleren en kunnen op allerlei manieren worden geïnstalleerd dat maakt het erg bruikbaar voor ons.