Mijn ideale thuisbioscoop

Al vele jaren heb ik een ontzettend liefde voor films. Dit begon allemaal toen ik op mijn zestiende begon te werken bij de Freerecordshop. We hadden de mogelijk om films mee naar huis te nemen in bruikleen zolang we ze de volgende maar weer terugbrachten naar de winkel. Ik begon dus regelmatig nieuwe films te kijken en begon verliefd te worden op het medium. Ik wilde zelfs zelf filmmaker worden. Daarom besluit ik uiteindelijk film te gaan studeren en focuste hierbij vooral op filmanalyse. Toen ik na mijn studie een baan kreeg en dus wat meer geld begon te verdienen wilde ik natuurlijk graag een fantastische thuisbioscoop om daar films te kijken in stijl. Tijdens mijn studie had ik namelijk altijd films gekeken op mijn laptop. In dit artikel bespreek ik hoe mijn ideale thuisbioscoop eruitziet.

Televisie

Het begint natuurlijk allemaal met de televisie. De eerste twee dingen waar je aan denkt wanneer je een nieuwe televisie gaat kopen is natuurlijk hoe groot en hoe scherp. Maar in tegenstelling tot wat sommige mensen denken is groter en scherper niet altijd beter. Als je een hele grote televisie hebt maar ook een relatief kleine woonkamer dan zul je waarschijnlijk te dicht op de televisie zitten en door de grootte van het scherm zal de beeldkwaliteit niet zo fijn zijn. Wanneer je een televisie koopt is het dus belangrijk om te kijken hoever je ongeveer van de televisie af zult gaan zitten en welke maat daarvoor geschikt is.

Geluidssysteem

Geluid is natuurlijk ook ontzettend belangrijk voor een goede thuisbioscoop. Misschien wel net zo belangrijk als het beeld. Wanneer je in de bioscoop zit zul je vaak kunnen genieten van ‘surround sound’ dit betekent dat er speakers voor, naast en achter je zijn die samenwerken. Op deze manier krijg je echt het gevoel dat dingen langs vliegen als je bijvoorbeeld een actiefilm kijkt. Een dergelijk geluidssysteem is daarom dan ook een ontzettend goede investering.

Internet

Ik begon dit artikel te vertellen dat ik in de Freerecordshop werkte waar ik dvd’s verkocht. De realiteit is nu natuurlijk dat de Freerecordshop failliet is gegaan en niemand meer dvd’s kijkt. Alles gaat via streaming services zoals Netflix. Dit betekent ook dat je tegenwoordig goed internet nodig hebt voor je entertainment set. Internet en tv gaan naadloos samen. In de toekomst zal dit nog belangrijker worden als virtual reality zijn intrede zal doen in de huishoudens. Dat zal een fantastische filmervaring zijn maar wel veel internet kosten. Ik heb ook een gaming pc die virtual reality aankan.