Ledlampen voor in de tent

Vandaag bij gadget test testen wij voor je: ledstrips in de tent, doen of niet doen? Voor onze test hebben we een grote party tent gehaald en 50 meter aan basic ledstrips.

Oppervlak

Om deze tent mooi te kunnen belichten moeten we de hele 10 bij 15 meter goed verlichten. De strip zou in principe 5 keer rond moeten kunnen gaan, maar strategische plaatsing zal waarschijnlijk mee rendement opleveren. Voor onze test houden we een aantal criteria aan waar een simpele ledstrip op moet scoren voor de klus:

  • Lichtgraad
  • Lichtgevoel
  • Verdeling

Lichtgraad

Dit is in hoeverre de tent verlicht is, en hoe veranderlijk dat is. Om dit te testen hebben we met de ophanging een paar keer gespeeld. Als test materiaal hebben we 10 oude bonnetjes gepakt. Als we s’ avonds die priegelige lettertjes konden lezen zouden we lichtgraad een succes vinden.

Lichtgevoel

Deze is wat minder makkelijk hard te testen. Wat is namelijk een goed lichtgevoel? Hiervoor laten we mensen na de bonnetjes test rond kijken en omhoog kijken. Als ze op geen moment verblind zijn of even hun ogen moeten toeknijpen scoren ze hier 1 punt. Vervolgens kijken we hoe men het zelf vind. Dit doen we zowel binnen de tent als van buiten de tent. Een leuk feestje moet immers van alle hoeken er goed uit zien! Voor beide subjectieve beoordelingen krijg je bij 6 van de 10 ja stemmen 1 punt voor zwel binnen als buiten.

Verdeling

Tenslotte is de verdeling van het licht belangrijk. Aan de ene kant wil je dat de bonnetjes test slaagt in elke hoek van de tent. Maar schaduw kan ook sfeer creëren, waar de randen iets intimier zijn en het midden de aandacht trekt. Ook hier weer helaas een subjectieve graad meter. Als een stel dat aan het roezemoezen is in de hoek er niet uit ziet alsof ze anti-sociaal zijn, 1 punt. Daarnaast is er ook een punt te behalen als het midden een goede spotlight bied voor een eventuele danser. Als 5 van de 7 zeggen dat hun aandacht meer word getrokken naar iemand die midden in de tent staat dan 1 van de mensen in de hoek binnen hun blikveld krijgt de strip ook 1 punt.

Uitslag

Qua licht graad scoort de simpele strip de volle twee punten. De bonnetjes waren overal goed te lezen. Ook qua verdeling was er genoeg controle, daar mist de strip nipt de twee punten. Lichtgevoel helaas een domper, 0 punten. Het licht was te kil en te fel.