Het nieuwe fietsen

Er zijn in Nederland gemiddeld meer fietsen dan dat er mensen zijn. Dit is natuurlijk met een reden. Een dichtbevolkt land als dit heeft bijna alles wat je maar kan wensen op fietsafstand. Wij Nederlanders fietsen door weer en wind. In de zomer is het natuurlijk een stukje lekkerder dan in de winter. Dan zijn de groene gebieden in Nederland volgeladen met rondfietsende cultuursnuivers en dagjesmensen. Een ander groot voordeel van reizen met de fiets is de bereikbaarheid van sommige plekken. Vooral in bosgebieden, bijvoorbeeld bij de Veluwe, zijn bepaalde plekken beter te bereiken met de fiets. In dit artikel worden een aantal voordelen gegeven van fietsen, en de nieuwe populairste manier van fietsen geïntroduceerd.

Gezondheid

Fietsen bestaan in allerlei soorten en maten. Welke fiets je ook pakt, één ding is zeker, het is goed voor je gezondheid. Fietsen is een goede manier om je conditie te trainen. De bonus die je meepakt is het fietsen in de buitenlucht. Er staan niet voor niets in alle sportscholen een aantal fietsen. Hier pak je helaas wat minder frisse lucht dan buiten, maar het conditie aspect is nog steeds zeer aanwezig.

Elektrische fiets

Een van de nieuwste maar meest populaire manier van fietsen is een elektrische fiets. Dit is een fiets met een accu die de trappers ondersteund. Hierdoor is het fietsen een stuk minder zwaar. Je kan vaak zelf instellen hoeveel de trapondersteuning meewerkt. Zet je de trapondersteuning op een lage stand, dan fiets je bijna op eigen kracht. Zet je de trapondersteuning op een hoge stand hoef je veel minder kracht te zetten voor de dezelfde snelheid. Er zijn veel redenen om een elektrische fiets te kopen. Je werk is ver, maar je wil blijven bewegen. Met een elektrische fiets kom je niet bezweet aan op werk maar ben je wel lekker bezig geweest. Ook is een elektrische fiets goed geschikt wanneer de gebruiker last heeft van bijvoorbeeld haar knieën, maar wel moet blijven bewegen. Ook voor de ouderen onder ons is de elektrische fiets een uitkomst. Een elektrische fiets wordt ook wel een e bike genoemd. Er zijn verschillende soorten e bikes. Bij bijvoorbeeld kalkhoff e bike kan worden gekeken welke e bike het beste bij je past.

Milieuvriendelijk

Een elektrische fiets kan worden vergeleken met bijvoorbeeld een scooter of snorfiets. Het voordeel tegenover deze twee is dat een elektrische fiets geen uitlaatgassen uitstoot. Ook is er bij een elektrische fiets geen geluidoverlast. Beide voordelen zijn van groot belang in het milieu. De dieren hebben geen last van geluid en de omgeving heeft geen last van de uitlaatgassen.