De start van het nieuwe studiejaar

De meeste studenten gaan in deze tijd al richting het einde van het studiejaar. De laatste tentamens worden in de aankomende weken afgenomen, waarna we ons op kunnen maken voor een welverdiende zomervakantie. In deze tijd gaat alles natuurlijk even anders, waardoor vele studenten nu verplicht thuis dienen te zitten. De een bij zijn ouders, de ander in een studentenhuis. Het is niet voor iedereen even makkelijk om zich goed te kunnen concentreren tijdens de online colleges en toetsen die we moeten maken.

Echter kan het MBO in de laatste weken nog wel op locatie aan de slag. Gezamenlijk zullen ook zij de laatste deadlines afronden en de laatste tentamens afnemen. Hierna kunnen we dan even genieten van een aantal vrije weken, maar kunnen we ons ook alvast voorzichtig opmaken voor het volgende studiejaar. Daar zullen we in deze blog iets dieper op ingaan!

Online colleges, of toch maar weer op locatie?

Vele studenten hebben te horen gekregen dat zij het laatste halfjaar van dit studiejaar geheel vanaf huis te werk gaat. De online colleges worden aangeboden door de school, waardoor ook de tentamens volgens een essay of casus zullen worden getoetst. Het is even wennen, maar toch is er te zien dat vele studenten zich nu wel hebben kunnen vinden in deze manier van les geven.

Er zijn ook al een aantal scholen die hebben bevestigd dat zij ook in het volgende studiejaar online lessen zullen geven. Vanaf september is er een gezamenlijke start, waarna de school voor iedere klas een online college biedt. De één is hier blij mee, terwijl de ander er misschien iets minder blij mee is. Wanneer je nooit veel gebruikt hebt gemaakt van online studiemateriaal, is dit nu echter het belangrijkste wat er is. Wellicht dat het een idee is om een nieuwe laptop aan te schaffen. Daar hebben we wel iets voor bedacht!

Goedkoop een macbook pro

Wanneer je graag wilt beschikken over een macbook, maar niet beschikt over het nodige budget, kun je kiezen voor een goedkopere optie. Je kunt goedkoop een macbook pro of een andere model aanschaffen, aan de hand van refurbished items. Dit zijn tweedehands macbooks, die vanuit de retailer volledig zijn opgeschoond. De macbook is echter tweedehands, maar is te gebruiken als nieuw. Bij klachten zul je altijd terug kunnen komen, omdat je in de meeste gevallen zult beschikken over een garantietermijn. Ben je opzoek naar een iets kleinere en lichter laptop dat is de macbook air een aanrader. Op refurbished.nl kun je voordelig een macbook air of een andere model aanschaffen.