Bejaard worden

Voor velen is ouder worden helaas niet zo leuk. Mensen vinden zelf dat hun uiterlijk er niet voor op uit gaat en lichamelijk gaat het meestal ook niet altijd even goed. Maar dit geldt niet voor iedereen! Nederland is aan het vergrijzen en dit betekent ook dat veel meer mensen veel ouder worden dan vroeger. Dit heeft te maken met meer gezonde leefstijlen en betere medische hulp. Je kunt tegenwoordig vrij gemakkelijk vragen om wat hulp voor in huis of voor jezelf. Ook zijn er genoeg hulpmiddelen die je kunnen helpen om het allemaal wat makkelijker te maken. Maar ook jij zelf kunt het een stuk makkelijker maken om ouder te worden. Probeer altijd met positieve gedachtes de dag te benaderen. Tuurlijk zullen er ook dingen zijn die minder leuk zijn op zo’n dag maar probeer vooral de positieve dingen te onthouden.

Activiteiten blijven doen

Waarschijnlijk heb je je hele leven lang allemaal leuke dingen gedaan, met familie en vrienden en misschien met je partner ook wel. En waarom zou je dat nu niet meer kunnen doen? Voor veel ouderen is eenzaamheid ook een lastig probleem. Maar probeer dan eens een sociale activiteit te gaan doen. Eén keer in de week lekker zwemmen bijvoorbeeld. Op die manier ben je én goed bezig voor je lichaam én je kunt ook nog eens sociale contacten leggen. En als je lichaam er nog toe in staat is is het ook niet erg om er af en toe eens gewoon alleen op uit te gaan. Even lekker een stukje wandelen in het bos of misschien wel even een paar winkeltjes in en uit. Vooral voor ouderen is het zo belangrijk om leuke dingen te blijven doen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alleen in een hoekje elke dag door brengt. Daar wordt niemand vrolijker van…

Medische hulpjes

Naast alles wat je er zelf aan kunt doen om het ouder worden wat gemakkelijker te maken zijn er ook genoeg medische hulpmiddelen waar je gebruik van kunt maken. Als je ogen slechter worden kan je natuurlijk een bril nemen, en als je wat minder goed kunt horen kan je een gehoorapparaat in het oor laten plaatsen. Gehoorapparaten zijn speciaal ontwikkeld voor de slechthorenden mensen in Nederland. Door weer wat beter te kunnen horen kan het ook wat makkelijker worden om sociale contacten te leggen. Maar ook als je bijvoorbeeld lastig de trap op kunt kan je een traplift laten plaatsen. Of als je moeilijk lang achter elkaar kunt staan maar toch wel graag zelf wilt douchen kan je een douche stoel in je douchecabine zetten. Zo kun je lekker zittend douchen.