Zakelijke zonnepanelen: dit zijn de voordelen

Wanneer je een rondje door een willekeurige stad rijdt, zie je ze overal verschijnen: zonnepanelen. Het heeft even geduurd in Nederland, maar steeds meer mensen zien de voordelen in van zonnepanelen. Zowel particulier als zakelijk zijn er voldoende redenen te verzinnen om over te stappen op deze groene manier om je eigen duurzame stroom op te wekken. Ben je een ondernemer en ben je geïnteresseerd in zakelijke zonnepanelen? Maar twijfel je nog een beetje of zonnepanelen wel iets voor jouw bedrijf zijn? In dit artikel lees je meer over de belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor je onderneming. Geloof ons: die zijn er voldoende!

Je bespaart geld met zakelijke zonnepanelen

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is dat je er uiteindelijk geld mee bespaart. Veel ondernemers wachten nog even met het aanschaffen van zonnepanelen. Zij vinden het vaak te duur en niet haalbaar. Vandaag de dag zijn zonnepanelen sowieso goedkoper dan enkele jaren geleden. Wat je ook moet weten, is dat je de kosten van de zonnepanelen er al binnen enkele jaren uit hebt. Dat komt omdat je al die jaren gebruikt maakt van gratis stroom. Je wekt immers gratis energie op uit een gratis bron: de zon. Omdat je niets hoeft te betalen voor die energie worden de kosten van de investering er binnen een paar jaar uit gehaald. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je energieverbruik te dekken. Dit betekent dus ook dat je uiteindelijk profiteert van gratis stroom: op het moment dat je in verhouding de kosten terug hebt verdiend krijg je gratis energie. Nog een bijkomend voordeel: je hoeft je niet meer druk te maken om zakelijk energie vergelijken. Je scoort je eigen beste deal door al te kiezen voor gratis groene stroom!

Je verhoogt de waarde van je bedrijfspand met zonnepanelen

Wat ook mooi meegenomen is, is het feit dat je de waarde van je bedrijfspand verhoogt met zonnepanelen. Kijken we naar particulieren dan zien we dat de keuze voor zonnepanelen vaak samenhangt met het verhogen van de waarde van hun huis. Dit geldt uiteraard ook voor ondernemers: de waarde van een kantoor gaat een stuk hoger liggen wanneer het pand beschikt over eigen zonnepanelen. Omdat zonnepanelen zo zichtbaar zijn voor de buitenwereld heb je direct een goede uitstraling voor klanten en potentiële klanten te pakken. Wist je dat een groot deel van de consumenten eerder voor een bedrijf kiest dat bezig is met duurzaamheid dan voor een bedrijf dat dit niet doet? Je verhoogt dus niet alleen de waarde van het fysieke pand, maar investeert ook in de waarde van het bedrijf zelf. Win-winsituatie dus. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen.

Steentje bijdragen aan een betere wereld en bestaan van eigen bedrijf

Last but not least: door zelf aan de slag te gaan met het opwekken van eigen groene stroom draag je een steentje bij aan een beter milieu. Feit is dat groene energie beter is voor de wereld. De Nederlandse overheid verplicht ondernemers die jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken om te besparen op hun energie. Op die manier wil de overheid bijdragen aan het halen van de doelen van de Klimaattop: de opwarming van de aarde beperken tot ver onder de 2 graden. Een van de grootste stappen die je als ondernemer kunt nemen om hierbij een handje te helpen is het aanschaffen van zonnepanelen. Deze milieuvriendelijke manier van energie is de toekomst, helemaal wanneer je wilt dat de wereld en uiteindelijk dus ook je bedrijf blijft bestaan.