Kan de Dogecoin een goede investering zijn?

Op het moment dat je op zoek bent naar iets waar je in kunt investeren, zijn er verschillende mogelijkheden waar je voor kunt gaan. Tegenwoordig zijn cryptocurrency een goede optie als je op zoek bent naar een investering waar je rendement op kunt maken. Er zijn verschillende cryptocurrency te vinden die het investeren waard kunnen zijn. Eén van deze cryptocurrency waar je voor kunt gaan, is de steeds bekender wordende Dogecoin.

Wat is de Dogecoin?

Als je het over cryptocurrency hebt, is de Dogecoin tegenwoordig één van de eerste munten waar je aan denkt. Dit komt omdat Dogecoin een groot imago op heeft gebouwd. Grote namen als Elon Musk hebben in deze munt geinvesteerd. Daarom is deze cryptomunt ook regelmatig in het nieuws gekomen.

De Dogecoin is een zogeheten memecoin. Dit houdt in dat de munt gebaseerd is op een bekend plaatje die je online kunt vinden. De Dogecoin is gebaseerd op de Doge meme. Dit is een Shiba Inu hond die over het hele internet bekend is. Dit bekende plaatje is ook het gezicht van de Dogecoin. Aangezien dit een memecoin is, zijn er veel mensen die hierdoor een investering in de Dogecoin gedaan hebben.

De Dogecoin heeft veel commentaar gekregen van veel bekende professionals op het gebied van crypto. Zo heeft Jackson Palmer de uitspraak gedaan dat de Dogecoin 'een barometer voor de cryptozeepbel en een overmatige speculatie is.' Dit komt onder andere omdat de Dogecoin begonnen is vanuit een grap.

De community achter de Dogecoin

De Dogecoin heeft een enorme community. Dit komt omdat er veel mensen zijn die steun leveren aan de Dogecoin. De mensen die achter de Dogecoin zitten, hebben veel projecten waar ze mee bezig zijn. Hierbij doen ze vooral inzamelingen voor goede doelen.

Zo heeft de community van de Dogecoin ervoor gezorgd dat er voldoende geld was om het Jamaicaanse bobsleeteam richting de Olympische spelen te helpen. Ook zijn ze een grote steun geweest voor de kosten van de NASCAR-stockcar van Josh Wise. Er zijn constant projectjes waar ze mee bezig zijn.

Investeren in de Dogecoin

De Dogecoin is vooral populair onder de beginnende investeerders. Dit heeft ermee te maken dat mensen het grappig vinden om in de Dogecoin te investeren. Het kopen van Dogecoin kan echter wel een goede optie zijn. Dit heeft ermee te maken dat de Dogecoin een flinke toename heeft als het gaat om het aantal investeerders in de munt.

De Dogecoin werd in 2013 gelanceerd. De kosten van één Dogecoin waren destijds €0,00027, maar in de tijd daarna is de munt flink in waarde toegenomen. In juli 2020 noteerde munt een koers van € 0,003, en twee jaar later (dus op dit moment, in juli 2022) is de Dogecoin zelfs al € 0,06 waard. Dat is ongeveer 220 keer zoveel als in de begintijd van de munt!

Echter houdt dit niet direct in dat je veilig zit als je investeert in de Dogecoin. Dit komt omdat je altijd verlies kunt maken (als de koers zou dalen na aankoop), en in het verleden behaalde resultaten nu eenmaal geen garantie bieden voor de toekomst. Daarom kan het een goede optie zijn om goed te kijken naar de koers voordat je gaat investeren in de Dogecoin. Als je dit goed aanpakt, vergroot je je kans op rendement. De Dogecoin opnemen in een mandje van beleggingen is verder ook een goede zet om risico’s wat te spreiden. Een onverhoopt verlies op deze munt kun je dan eventueel weer met de winst op een andere munt compenseren.