Het voordeel van maatwerk webapplicaties

Of je nou een kleine of grote onderneming hebt: de software die je kiest heeft een grote impact op jouw bedrijf. Er zijn veel verschillende software pakketten om uit te kiezen. Voor iedere taak of ieder onderdeel van een bedrijf bestaat er wel passende software. Denk aan boekhoudpakketten, rittenregistratie, ERP-systemen, e-commerce systemen en ga zo maar door. Veel van deze pakketten zijn zelfs online, als cloud variant te gebruiken. Nu wordt eenzelfde pakket door veel verschillende bedrijven gebruikt. Hierdoor maakt de bouwer niet alles wat specifiek voor een bedrijf nodig is, hierdoor kunnen er functies missen die jouw bedrijf wenst. Door te kiezen voor maatwerk webapplicaties weet je zeker dat alle functionaliteiten werken voor jou. Ze kunnen namelijk specifiek worden aangepast aan jouw wensen. Wel zo handig, want om online te groeien is het essentieel om gebruik te maken van de juiste software die de juiste koppelingen legt. Lees hier meer over maatwerk software en zie het als een handvat om te zien of dit ook voor jouw onderneming kan werken.

Het online tijdperk

Zeker in de huidige tijd, nu we door het coronavirus massaal thuis werken, is online bereikbaar zijn een must voor ondernemers. Digital commerce is voor veel ondernemers dé manier om online geld te verdienen. En dat gaat nog gemakkelijker als de software die je gebruikt aangepast kan worden aan jouw wensen.

Denk bijvoorbeeld aan een klantportaal waar jouw klant kan zien wat de status is van zijn of haar bestelling, en waar jij als ondernemer meteen kunt zien wie de factuur al betaald heeft en wie een herinnering nodig heeft. Ideaal, zowel voor de klant als ondernemer. Het zorgt aan beide kanten voor een enorm gebruiksgemak en tijdsbesparing.

Hoe kom je aan maatwerk webapplicaties?

Maatwerk webapplicaties kun je zelf bouwen als je veel technische kennis hebt, maar als je je tijd liever anders besteedt zijn er genoeg gespecialiseerde bedrijven die dit voor je uit handen kunnen nemen. Door het uit te besteden ben je verzekerd van een hoge kwaliteit én de juiste koppeling tussen de verschillende systemen.

 Op deze manier hoef je niet zelf uit te zoeken of systemen en tools goed werken in combinatie met elkaar, maar kun je gewoon vragen of de aanbieder de juiste koppeling voor jou kan aanleggen.

Wat levert het je op?

Door te kiezen voor applicaties die met elkaar in verbinding staan bespaar je tijd en geld, en voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. De koppelingen zorgen ervoor dat de systemen als het ware met elkaar communiceren. Het voorraadbeheer wordt gekoppeld aan je boekhouding en het intranet praat met het extranet. De juiste informatie is dus altijd beschikbaar waardoor je er zeker van bent dat je bedrijf goed blijft lopen. Digital commerce is dus voor iedere ondernemer binnen handbereik!