De Bitcoin koers en Bitcoin kopen

Op het moment dat je de btc koers volgt dan kan het zijn dat je erover nadenkt om Bitcoin te gaan kopen. Veel mensen raken steeds meer overtuigd van het feit dat Bitcoin een bepaalde waarde vertegenwoordigd en willen hun vermogen erin investeren. Dit gebeurt met name doordat uit de Bitcoin koers in het verleden blijkt dat er grote winsten te behalen zijn als je belegt in Bitcoin of andere cryptocurrencies. Bitcoin kopen is toch een onbekend terrein voor velen en de drempel om hier echt in te stappen ligt toch behoorlijk hoog. Je kunt Bitcoin gemakkelijk aanschaffen met euro’s die je omwisselt tegen Bitcoin op een van de vele handelsplatforms. Let erop dat je een handelsplatform uitkiest waar je niet alleen de ene cryptovaluta tegen de andere kunt inruilen, als je voor het eerst besluit om Bitcoin te kopen. Er zijn tegenwoordig genoeg betrouwbare crypto brokers te vinden op het internet.

Hoe kun je Bitcoin aanschaffen

Bij veel handelsplatforms kun je ervoor kiezen om geld te storten. Met het geld wat je in je account hebt, kun je vervolgens ervoor kiezen om Bitcoin te kopen of andere cryptovaluta. Je kunt gemakkelijk de huidige koers inzien van de cryptovaluta of Bitcoin die je wenst aan te schaffen en met een paar drukken op de knop heb je dit snel geregeld. Nadat je het aankoopproces van je Bitcoin of andere cryptovaluta hebt afgerond vind je deze terug in je persoonlijke wallet. Hierna hoef je eigenlijk niks meer te doen, aangezien de meeste platforms een goede beveiliging hebben. Er wordt vaak gewerkt met cold wallets, wat betekent dat deze losgekoppeld staan van het internet tot het moment dat je er een daadwerkelijke transactie mee gaat verrichten. Op deze manier kan een hacker dus onmogelijk bij je cryptocurrencies komen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je Bitcoin te versturen naar een andere Bitcoin wallet. Je kunt ze bijvoorbeeld bewaren op je eigen pc of een speciale hardware wallet. Dit zijn een soort van USB sticks, let erop dat je deze niet kwijtraakt. In dat geval ben je namelijk ook al je Bitcoin kwijt.

Bitcoin kopen en dan

Als je Bitcoin hebt gekocht dan kun je ervoor kiezen om deze te beleggen of ermee te gaan handelen. Een trader is iemand die op de korte termijn handelt. Ze bestuderen vaak een grafiek en hierna besluiten ze of ze kopen of verkopen. Je houdt constant het koersverloop en de open posities in de gaten. In veel gevallen besluiten handelaren om een gedeelte vast te houden voor de langere termijn. Een Bitcoin belegger koopt Bitcoin om deze voor een langere tijd vast te houden en handelt er niet meer op de korte termijn.