Een nieuw soort verwarming installeren?

De winter is bij uitstek een moment om na te denken of u nog tevreden bent over uw eigen huis en de indeling daarvan. Hoe dat komt? Er is dan namelijk nog genoeg tijd om een en ander te regelen voor aanpassingen van uw huis. Aangezien er bij de meeste aannemers en bouwbedrijven een aardige wachttijd is voor ze kunnen beginnen is het wel aan te raden al snel met de voorbereidingen te beginnen. Vooral met de wat grotere klussen is dit aan te raden

Voorbeeld

Stel dat u hebt besloten dat u de manier van verwarmen van uw huis wilt veranderen. Alle reguliere leidingen en verwarmingsbuizen mogen er uit. Waarschijnlijk heeft u dan het liefst dat dit in de zomer zal plaatsvinden zodat het minder koud in huis zal zijn. Als u uw klus pas gaat delen met een aannemer in de zomer, dan i sde kans dat u meteen aan de beurt bent natuurlijk erg klein. Het is dus verstandig om in de winter al het voorwerk vast te doen. Laat verschillende vakmensen komen en vraag een offerte. Ook kunt u informeren naar de eventuele startdatum.

Wat kunt u zelf doen?

Als we uitgaan van bovenstaande voorbeeld. Is er veel dat u zelf kunt doen. We zullen het voorbeeld nog wat meer specificeren. Uw wilt uw huidige verwarmingssyteem vervangen door infrarood panelen. Allereerst is het belangrijk om een goede leverancier te vinden. Er zijn veel bedrijven die infrarood panelen aanbieden maar ze zijn niet allemaal van even goede kwaliteit. Kijk daarom rustig op internet rond om alles te vergelijken. Als u eenmaal voor een bedrijf hebt gekozen, is het aan te bevelen om in een showroom een kijkje te gaan nemen.

Zo kunt u rustig en op uw gemak een inventarisatie maken. Zo kunt u de panelen bijvoorbeeld onderwerpen aan een infrarood panelen test. Dat is een test die aangeeft waar de infrarood panelen allemaal aan moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan wattage en indactie van verbruik.Ook zijn het gebruikte materiaal en de paneel temperatuur erg belangrijk. Daarnaast is het goed om te checken welke keurmerken de panelen hebben. Ze moeten namelijk voldoen aan behoorlijk wat strenge eisen.

Zelf zou ik aanraden het niet bij een bedrijf te houden maar er meerdere te vergelijken zodat u een goed overzicht krijgt voor uzelf. Ook al is het misschien een tijdsinvestering, het zal het meer dan waard zijn aangezien u een koop dat voor de aankomende jaren! Succes!