Apple in 2020

Apple brengt elk jaar een flink aantal nieuwe producten op de markt. iPhones, tablets, laptops en desktops, elk jaar zijn er van iedere categorie wel een paar releases. 2020 is dan ook niet anders, en wij kunnen waarschijnlijk maar liefst vier nieuwe telefoons verwachten, versies van de iPhone 12. Ook komt er nog een iPhone SE 2, die los staat van de normale lijn. Ook wordt er in 2020 een grote nieuwe update voor het besturingssysteem, iOS, gelanceerd. Versie 14 zal ergens in juni te downloaden zijn voor de nieuwere telefoons. De vier verschillende iPhone 12 telefoons zijn als volgt:

iPhone Pro 12

Traditiegetrouw wordt de telefoon ook weer een stukje groter. Waar de iPhone 11 pro nog een scherm had van 5.8 inch, heeft de nieuwe Pro een scherm van 6.1 inch. Bovendien komt er als het goed is een driedubbele camera, met een kleine vierde lens, de telephoto lens. Door verschillende camerapunten te gebruiken kan diepte veel beter worden ingeschat, en zijn mooiere foto's het resultaat. Hiermee kan theoretisch een soort geaugmenteerde wereld ontstaan met de camera, vergelijkbaar met het oude concept van Google Glass. Het uiterlijk is iets strakker, met rechtere hoeken. Bovendien zou de telefoon weer tien procent dunner zijn dan de voorganger. Facial recognition is het nieuwe foefje, dus de vingerafdrukscanner zal niet meer terugkomen. Uiteraard is ook de hardware een stukje beter, en het scherm is wat wij ervan verwachten.

Pro Max

De iPhone 12 Pro Max, heeft in principe dezelfde specificaties als een "normale" iPhone 12 Pro, maar is ook nog een stukje groter. Met maar liefst 6.7 inches schermgrootte is deze telefoon groter dan welke andere iPhone dan ook. Verder is het bijna hetzelfde als de normale Pro, dus ook facial recognition en een driedelige camera met speciale 3D lens als vierde lens.

iPhone 12

Uiteraard is er ook nog de meest kale versie van de iPhone 12. Het is nog steeds een zeer krachtige telefoon, al heeft het een minder goede camera, iets slechtere prestaties en sowieso een kleiner scherm, waarschijnlijk 5.8 inch. Er zullen voor al deze telefoons vier verschillende kleuren beschikbaar zijn. Zilver, Space Grey, Midnight Green, en Navy Blue. We kunnen deze telefoons waarschijnlijk in September verwachten, en tegen die tijd kan je dan ook een iPhone abonnement afsluiten waarbij je de telefoon per maand afbetaalt.

iPhone 12 mini en iPhone SE 2

Ook voor de mensen die wel van Apple houden, maar niet elke keer zichzelf scheel willen betalen, lanceren er telefoons. De iPhone mini is uiteraard een kleinere en iets goedkopere versie van de andere iPhones. Als je echt voor budget wilt gaan dan kan je kiezen voor de iPhone SE 2. Deze lijkt heel erg op de iPhone 8, en heeft veel van dezelfde functies. De telefoon is wel flink wat goedkoper, dus dat is een behoorlijk voordeel.