Administratieve vacatures vind je online

De tijd van het doorspitten van kranten op zoek naar de perfecte baan ligt al een tijd achter ons, gelukkig! Tegen de tijd dat je dan een brief had getypt (!) een postzegel en een envelop had gevonden was je óf het adres van de vacature kwijt (de krant was in het oud papier of in de kattenbak beland) of de functie was al vervuld. Het was toen al zaak om er snel bij te zijn en die tijden zijn niet veranderd. Gelukkig kun je nu alle administratieve vacatures online vinden. Ook het solliciteren is tegenwoordig een stuk gemakkelijker. De kans dat je dus op tijd reageert én de baan in the pocket hebt, is dus ook een stuk groter geworden.

Administratieve vacatures zijn er altijd wel

Het hangt maar net af van de regio waarin je op zoek bent. Zit je in een uithoek van het land (zoals ik, in de kop van Noord Holland) dan is het misschien wat lastiger. Maar woon je in de buurt van een grote stad? Dan is de kans op succes aanzienlijk. Hier hoef je nooit echt heel lang zonder baan te zitten. Als het tenminste een beetje mee zit en je weet waar je moet zoeken. Bij veel websites kun je een alert instellen of je inschrijven op de nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste administratieve vacatures.

Solliciteren met één druk op de knop

Oké, dat is misschien een beetje overdreven. Maar veel websites met administratieve vacatures zijn voorzien van een "solliciteer nu"-knop. Door hier op te klikken, kun je gemakkelijk je brief en je cv uploaden. Zo zorg je ervoor dat je snel kunt solliciteren en dat je geen fouten maakt in de adressering. Ook de aanvullende informatie over de betreffende vacature vind je onder deze knop. Zo zie je al snel of jij echt zo geschikt bent voor deze baan als je zelf al had bedacht.

Het gesprek moet nog wel…

Even kennismaken met je nieuwe werkgever is nog wel "ouderwets". Je zult toch echt even langs moeten gaan, handen moeten schudden en vragen moeten beantwoorden. Dit is natuurlijk onderdeel van de normale selectieprocedure. Want ook al lijk jij op papier de beste gegadigde, het kan zomaar zijn dat jij na het gesprek denkt dat het toch niets voor jou is. Of dat je potentiële werkgever vindt dat je in een andere functie beter op je plek zou zijn. Alles kan gebeuren tijdens zo'n gesprek!