De voor- en nadelen van thuiswerken

Door de opkomst en enorm snelle groei van technologie is er een hoop veranderd in de manier waarop we leven. Je hebt het niet altijd door omdat je zo gewend raakt aan bepaalde dingen, maar we hebben enorm veel kleine luxes die je niet altijd opmerkt als een nieuw iets. Denk aan de constante bereikbaarheid bijvoorbeeld, je bent nu zo gewend dat je iedereen alles op ieder gegeven moment kunt vertellen dat je bijna vergeet dat er een tijd was dat mensen niét constant met elkaar in contact stonden. Dat is altijd een heel gek besef! Maar het komt ook terug in grotere dingen.

Een goed voorbeeld hiervan is thuiswerken. Voorheen moest je altijd fysiek op je werk aanwezig zijn, omdat alle benodigde bestanden daar op de computer stonden, en je elkaar in het echt moest zien om goed te kunnen overleggen en samenwerken. Maar doordat je nu op je eigen laptop in een cloud of een mailbox kunt inloggen en vanuit huis en onderweg met je collega's kunt bellen, is er ineens de mogelijkheid om thuis te werken. Dat is ideaal voor mensen met huisdieren of jonge kinderen waarvoor ze het liefst vaker thuis zijn, zodat ze thuis aanwezig kunnen zijn maar er geen werktijd verspild wordt. Toch zitten er ook nadelen aan thuis werken verbonden. Lees hier hoe je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt!

Een goed bureau

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je lekker zit. Misschien erger je wel al jaren aan hoe oud en versleten de bureaustoelen op jouw kantoor zijn, of misschien zit je er juist heerlijk en werk je liever niet thuis, juist omdat je daar niet zo zit als je op je werk gewend bent. Het fijne aan thuis werken? Jij hebt de controle! Laten we bij het begin beginnen: een goed bureau. Een goed bureau moet comfortabel zijn, dat betekent de juiste hoogte, niet tot op de grond zodat je je stoel eronder kunt schuiven, enzovoort. Maar de grootte is ook belangrijk, en bijvoorbeeld de aanwezigheid van genoeg kastjes en lades, zodat je al je spullen kwijt kunt die je normaal op kantoor ook bij de hand hebt.

Een goede stoel

Dan nog iets vrij voor de hand liggends, maar toch niet onbelangrijks: een comfortabele bureaustoel. Omdat je thuis meer op je gemak bent, kun je nog meer gefocust zijn waardoor je misschien wel urenlang stilzit zonder dat je het door hebt. Zorg dus dat je goed zit, in een goede bureaustoel die voldoende steun biedt! Daarbij is het belangrijk dat je af en toe even opstaat. Gelukkig heb je thuis al het eten en drinken wat je nodig hebt om de hoek, dus kun je altijd even opstaan en een rondje lopen.