De blog voor de gamer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe hobby dan kan dat nog weleens lastig zijn. Wat is nu toegankelijk en ook nog leuk? Iets wat voor ontspanning zorgt, niet te veel druk oplevert maar wel iets waar je je in kan ontwikkelen? Hier ben je op de goede website want de hobby die je zoekt is; gamen. Het wordt vaak gezien als iets zinloos maar het blijkt best wel goed te zijn voor je creatief vermogen en voor het versnellen van je reactietijd. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt voor deze hobby. Lees je mee?

Een professionele set-up

Allereerst moet je bedenken wat voor soort game je interesseert. Er zijn namelijk heel veel verschillende games. Competitieve games, simulatiegames, bouwgames etc. afhankelijk van wat voor soort game je kiest, heb je een ruimte nodig waar je je hobby kan uitoefenen. Als je achter een computer speelt, heb je een bureau nodig, een goede stoel om in te zitten en moet je natuurlijk een game pc kopen. Wanneer je achter een ander soort console speelt, hebt je ook een tv-scherm nodig. Afhankelijk van hoe professioneel je dit aan wilt pakken, kan je jouw set-up ‘upgraden’.

De heilige console

Dat is namelijk het volgende wat je moet bepalen, op wat voor console wil je spelen. Je kan dit van tevoren bedenken bijvoorbeeld omdat je de ene console fijner vindt dan de ander. Maar je kan het ook af laten hangen van het soort game dat je wilt gaan spelen. Sommige games zijn er namelijk alleen voor Pc’s en anderen alleen voor PlayStation of Xbox. Investeer in je console omdat hier al je data op opgeslagen wordt. Je zou je console zelfs heilig kunnen noemen.

De echte verzamelaar

Vervolgens hangt de volgende stap weer af van hoeveel tijd en geld je wilt investeren in je hobby. Koop je één spel en speel je alleen dat of wil je dat ene spel uitbreiden met eventueel beschikbare pakketten. Koop je alle spellen in een bepaalde serie of word je een verzamelaar van van alles en haal je al de nieuwe games in huis?

Maak van je hobby je werk

En zoals met alles kan je van je hobby je werk maken. Met het spelen van games is dat niet makkelijk maar zeker niet onmogelijk. Plaats video’s op YouTube en Twitch en misschien haal jij binnenkort de centjes wel binnen met je nieuwe hobby. Dat zou toch ideaal zijn?