De Pico Neo 2 Eye, de beste VR bril voor zakelijk gebruik

Op de CES (Consumers Electronics Show) in 2019 lanceerde Pico Interactie de eerste all-in-one vr headset met een 4k display, de Pico G2 4K. Pico heeft sinds 2019 hun 4K vr bril assortiment uitgebreid met de Pico Neo 2 Eye lijn van headsets. De Pico Neo 2 Eye is ontworpen voor zakelijk gebruik. De Pico Neo 2 Eye heeft het slimme geïntegreerde eye tracking. Wat dat inhoudt? De VR weet precies waar je ogen naar kijken. Dat maakt dat de VR-ervaring nog realistischer is. Met name wanneer je de vr set inzet voor voor data collectie of het in gang zetten van acties, zal je zien dat dit zeer handig is.

Wanneer je een VR bril aanschaf, let je op: beeldkwaliteit, gebruiksgemak, het besturingssysteem, de content en het gewicht, batterij en prijs. Wat de Pico Neo 2 Eye afscheidt van andere VR brillen is dat dit de eerste all-in-one headset is met een 4k scherm. Het is goed te zien dat de beeldkwaliteit erg hoog is wanneer je op hoge resolutie 360 graden video’s afspeelt. De kleuren op het LCD scherm zijn helder en springen eruit. De beeldkwaliteit van de Pico Neo 2 Eye is absoluut een groot pluspunt!

Gebruiksgemak

De makers van de Pico Neo 2 Eye hebben veel aandacht gestopt in het gebruiksgemak van de bril. Je hebt geen account nodig en kan direct aan de slag gaan. Door de eye tracking functie kan je de bril besturen, zonder dat je een controller nodig hebt. Ook hoef je de bril niet iedere keer te kalibreren wanneer je deze opzet. De bril is ook comfortabel en gemakkelijk schoon te maken omdat hij van zacht kunststof is. Even een doekje eroverheen en hij is weer klaar voor gebruik!

Besturingssysteem

Het menu en de navigatie zijn te vergelijken met de Oculus Go. De Pico Neo 2 Eye is geschikt voor developpers aangezien hij draait op Android 8.1. Verder is er de mogelijkheid voor ‘kiosk mode’. Zo kan de headset zo ingesteld worden dat de gewenste applicatie direct wordt opgestart. Vooral voor zakelijk gebruik is dit handig, zodat het je gemakkelijk aan de slag kunt.

De content

Aangezien de Pico Neo 2 Eye vooral is ontwikkeld voor zakelijk gebruik, is de content voor entertainment beperkt. Er zijn echter genoeg zakelijke applicaties te vinden en het Android systeem maakt dat applicaties overzetten redelijk eenvoudig is.

Batterij, gewicht en prijs

De batterijduur is vergelijkbaar met andere all-in-one vr headsets, deze gaat ongeveer 2.5 uur mee. Het opladen duurt tussen de 60 en 70 minuten.  De prijs ligt wel wat hoger dan andere brillen, rond de €649,-. Voor zakelijk gebruik verdient het zich echter gemakkelijk terug door het gebruiksgemak en kwaliteit. Wanneer je op zoek hebt naar een zeer goede all-in-one bril met hoge resolutie, is de Pico Neo 2 Eye zijn geld helemaal waard!