Kies voor een sim only abonnement

Er zijn verschillende abonnementen die je af kunt sluiten voor het gebruik van je smartphone. Echter is niet elk abonnement even gunstig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sim only abonnement, waarbij je enkel betaald voor een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes en data. Ook kun je kiezen voor een abonnement waarbij je niet alleen betaald voor het gebruik van je smartphone, maar ook voor je smartphone zelf. Vaak is het gunstiger om een smartphone los aan te schaffen. Hierdoor beschik je niet over een BKR-registratie en is het maandelijkse bedrag wat je betaald een stuk lager. Wanneer je op zoek gaat naar een sim only abonnement zal je zien dat er verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met een looptijd van 2 jaar, maar ook voor een abonnement wat maandelijks opzegbaar is.

Maandelijks opzegbaar

Een sim only abonnement wat maandelijks opzegbaar is biedt je veel voordelen. Wanneer jij bijvoorbeeld bij een andere telefoonprovider een betere aanbieding vindt, kun je probleemloos overstappen van telefoonprovider. In tegenstelling tot wanneer je een abonnement hebt afgesloten met een looptijd van 2 jaar. Ook kun je een abonnement wat maandelijks opzegbaar is, nemen voor een tijdelijke periode. Dit omdat je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat of omdat je gewoon tijdelijk een telefoonabonnement nodig hebt. Er zijn verschillende sim only abonnementen bij verschillende telefoonproviders die maandelijks opzegbaar zijn. Het is al mogelijk om zo’n abonnement af te sluiten vanaf € 8,50 per maand. Dit is vaak nog goedkoper dan wanneer je naar de winkel gaat voor het kopen van beltegoed. Daarnaast zal je telefoon niet zomaar stoppen met functioneren op het moment dat jij over je abonnement heen zin.

Over je abonnement heen

Het gebeurt regelmatig dat mensen meer belminuten en data verbruiken of meer sms’jes versturen dan dat er in het pakket van hun telefoonabonnement zitten. Wanneer dit het geval is, kunnen de kosten die jij die maand moet betalen voor je sim only abonnement een stuk hoger zijn. Toch heeft dit ook veel voordelen. Soms kan het namelijk voorkomen dat je een bepaalde maand gewoonweg meer behoefte hebt aan telefonisch contact. Wanneer je dan beltegoed hebt, zal de verbinding verbroken worden op het moment dat je geen beltegoed meer hebt. Dit is bij een sim only abonnement vaak niet het geval. Bij zo’n abonnement krijg je vaak een waarschuwing op het moment dat je over je abonnement heen dreigt te gaan. Een sim only abonnement heeft dus veel voordelen. Wanneer je op zoek bent naar zo’n abonnement is het goed om de verschillende abonnementen eens met elkaar te vergelijken. Dit omdat de ene telefoonprovider vaak gunstigere aanbiedingen heeft dan de andere. Je wilt immers niet meer abonnementskosten betalen dan nodig is.