Alles over inkt voor printers

Iedereen die een printer heeft weet hoe irritant het is als je iets wilt printen en de inkt op is. Of een bepaalde kleur wil niet meer goed printen waardoor je printje geen succes wordt, of alle inkt is op en alleen zwart wit is mogelijk. Of misschien zelfs dat niet meer! Je hebt natuurlijk ook verschillende soorten inkt. Bij sommige merken is het zelfs mogelijk om een inkt abonnement te nemen. Zo zal je nooit in de problemen zitten met inkt die op is waardoor jij niet kunt printen. Wij geven je vandaag alle informatie hierover!

Soorten inkt

Je hebt natuurlijk verschillende soorten merken inkt die passen bij verschillende soorten printers. Zo heb je een Epson printer waar vanzelfsprekend Epson inkt bij hoort. Merken zoals Samsung, HP en Brother zullen ook wel bekend voorkomen. Het is een persoonlijke kwestie welke printer je graag aanschaft en de inkt die daarbij komt kijken ligt natuurlijk aan de printer.

Inkt abonnement

Wat een goede oplossing is om te voorkomen dat je zonder inkt komt te zitten, is het nemen van een inkt abonnement. Veel mensen weten niet van het bestaan af van dit abonnement, maar het is ontzettend handig! Je kunt het eigenlijk wel vergelijken met een mobieltjes abonnement. Zo wordt er gekeken naar het aantal afdrukken per maand zodat het bedrijf die jouw nieuwe cartridges opstuurt kan bijhouden hoe veel er per maand op gaat. Zo wordt er dus op basis van jouw printgedrag nieuwe inkt opgestuurd. Dit is een ontzettend goed werkend systeem wat bij vele in de smaak valt.

Originele inkt

Het is erg belangrijk dat je originele inkt aanschaft. Originele inktpatronen beschikken over een bepaalde kwaliteit en onbekende inkt kan dit niet garanderen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat onbetrouwbare inkt ervoor kan zorgen dat je printer kapotgaat. Vaak is het wel zo dat deze inkt goedkoper is, maar het is een persoonlijke keuze of je dit risico wilt lopen. Uiteindelijk is het natuurlijk een duurder grapje als je inktpatronen niet eens werken of je er een nieuwe printer door moet aanschaffen. Ook kunnen er printerstoringen door komen, matige resultaten, ga zo maar door. Voor sommige printjes is het niet het einde van de wereld als de inkt ervoor zorgt dat er een aantal strepen door je printje zitten. Maar je hebt ook wel eens belangrijke printjes waarbij de inkt goed zijn werk moet doen. Denk aan een vliegtuigticket. Kortom: dit is geen risico wat je wilt lopen.