Wat zijn de redenen om de HP Reverb G2 te bestellen?

De HP Reverb G2 werd in juli gelanceerd door computerfabrikant HP, en wordt naar verwachting eind oktober geleverd door VR-Expert. Sinds de lancering loopt het storm, de verwachtingen zijn hooggespannen. Wat maakt de HP Reverb G2 uniek?

Wat is de Resolutie van de HP Reverb G2?

De nieuwe headset van HP, waarvan de lenzen zijn ontwikkeld door game ontwikkelaar Valve, heeft namelijk een resolutie van 2160 x 2160 pixels per oog, waarmee de headset ongeveer twee keer zo scherp is als de VR-headset Oculus Rift S. Vergelijkbare PC VR headsets als de HTC Vive Cosmos en de Valve Index komen qua schermresolutie niet eens in de buurt bij de HP Reverb G2. 

Welke Content platforms Ondersteunt de HP Reverb G2

Naast de hoge schermresolutie heeft de VR-headset ook als voordeel dat het twee soorten content platformen ondersteund: het Windows Mixed Reality-platform en de Steam VR. Hierdoor is een grote hoeveelheid aan content beschikbaar. Een content platform is een digitale verzamelplek waar content wordt geproduceerd, verspreid, beheerd en geanalyseerd. Dit kan een website zijn, maar ook een app.

hp reverb g2

Spatial audio op de HP Reverb G2

Een ander voordeel van de virtual reality headset is het feit dat de koptelefoons van de VR-headset spatial audio ondersteunen. Dit houdt in dat het geluid de bewegingen van iemands hoofd volgt, waardoor de geluidskwaliteit optimaal blijft. Voor deze technologie is net als bij de ontwikkeling van de lenzen ook gekozen voor een samenwerking met Valve. Dit omdat Valve bekend staat als een van de beste in de markt op het gebied van lenzen ontwikkelen en geluidssystemen. De koptelefoons kunnen overigens worden losgekoppeld als een gebruiker liever zijn eigen koptelefoon gebruikt.

Wat is de Prijs van de HP Reverb G2?

De prijs van de HP Reverb G2 is 577 euro exclusief btw, waarmee het de goedkoopste PC VR-headset in de markt is. In combinatie met de hoge kwaliteit, maakt dit de headset tot een buitengewoon interessant product. Ook omdat techbedrijf Oculus stopt met de Oculus Rift S en er op dit moment geen ander instapmodel voor PC VR-headsets te vinden is voor de prijscategorie waarin de HP Reverb G2 zich bevindt. Ter vergelijking: een HTC Vive Pro kost al snel 1.000 euro exclusief btw.

Alles in ogenschouw genomen maken de hoge kwaliteit op het gebied van schermresolutie, geluidskwaliteit en de lage prijs de HP Reverb G2 tot een bijzonder goed product in de markt van PC VR-headsets.