Thuis studeren als een baas

Thuis studeren dat is waar veel studenten nu aan moeten gaan geloven. Ik weet zeker dat veel studenten dit eigenlijk al deden. Hogescholen maken zich vaak niet heel erg druk om het aantal aanwezige studenten. Verder kun je tegenwoordig alles online vinden. Dus zelf thuis de lesstof doornemen en bij vragen Google raadplegen is niet eens zo hele gekke gedachten. Vooral bij het maken van een verslag heb je eigenlijk niks anders nodig dan het beoordelingsformulier, je laptop en een internetverbinding. Even gefocust te werk gaan en je studiepunten zijn binnen. In dit artikel ga ik jou handige tips geven zodat jij door middel van thuis te werken geen studievertraging gaat oplopen. 

Houdt je aan de planning van school

Nu je thuis aan de slag moet gaan zullen veel studenten het niet zo hebben met het behalen van de deadlines. Het behalen van de deadlines is juist belangrijker dan ooit. Aangezien veel studenten het idee hebben dat zij meer tijd dan ooit te voren hebben zorgt voor uitstel gedrag. Het idee om iets wel nog de laatste dag te kunnen doen is geen goed idee. Maak daarom voor jezelf een duidelijke planning. Neem hier de online lessen en de deadlines voor verslagen in mee. Het volgen van de online lessen is belangrijk om school dichter bij je te houden. Hou verder je afstand neemt van school hoe minder je aan de deadlines gaat denken. Vervolgens lever je niks in en zul je veel studievertraging oplopen. Dit is natuurlijk iets wat niemand wilt. Dus maak een killer planning en zorg dat die studiepunten behaald worden. 

Zorg dat online alles bereikbaar is

Een internetverbinding is op dit moment goud waard. Zonder internetverbinding kun je thuis niet aan de slag. Verder moet je ook handige tools downloaden. Download bijvoorbeeld teams om goed samen te kunnen werken met medestudenten. Download microsoft office 2019 of windows 10 key (de pro versie van microsoft) zodat jij je gang kunt gaan op Word en Excel. Verder kun je ook planningssoftware downloaden voor het maken van een gezamenlijk planning. Trello is hier een goed voorbeeld van.  

Ga ook echt aan de slag

Als je alles om handen hebt om aan de slag te gaan moet je ook nog echt aan het werk gaan. Zet een wekker op 1 uur en ga aan de slag zonder je af te laten leiden. Je zult ervan versteld staan wat je wel niet allemaal kunt doen in een uur. Nu heb jij alles wat je nodig hebt om thuis te studeren als een baas.