Optimaliseer je SEO met linkbuilding

Linkbuilding is eigenlijk het vermelden van je eigen link op een andere websites. Neem als voorbeeld een blog dat linkt naar een product. Deze hyperlinks worden ook wel backlinks genoemd. Dit is gunstig voor je SEO en zorgt voor een betere positie in Google. 

Waarom is dit belangrijk?

Google ziet backlinks eigenlijk als een soort aanbeveling, hoe meer aanbevelingen je hebt hoe beter. Misschien is de website van jouw concurrent wel heel goed geoptimaliseerd, maar backlinks geven uiteindelijk de doorslag wie de hoogste positie krijgt in Google. Linkbuilding specialisten zweren hierbij. Het is een goede investering voor je bedrijf en zal op de lange termijn veel resultaat bieden.

Hoe begin ik met linkbuilding?

Je kunt natuurlijk je SEO uitbesteden, maar je kunt ook zelf aan de gang. Er zijn verschillende strategieën om met linkbuilding te beginnen. Om te beginnen wil je natuurlijk op zoveel mogelijk verschillende soorten domeinen een backlink plaatsen. Stel je voor dat één website op twee pagina’s jouw backlink plaatst dan telt dit als één verwijzend domein. Aanbevelingen van verschillende personen zijn bijvoorbeeld ook waardevoller dan meerdere aanbevelingen van één persoon. Uiteraard zijn de websites met hoge autoriteit het beste, hier zijn ook weer tools voor. Via deze tools kun je precies zien welke websites de beste domein rating hebben.

Een andere factor dat bepaalt of jouw backlink waardevol is is relevantie. Dit draait om wat voor een soort content er op de website staat en of dit past bij jouw branche. Als jouw backlink op een speelgoed website staat terwijl jij in de aandelen zit is dit niet alleen raar, het werkt ook nadelig voor je SEO.

Verschillende strategieën

Je kunt ervoor zorgen dat jouw content gewoon heel waardevol is en beter dan op andere websites. Dit kan misschien lastig zijn, afhankelijk van het onderwerp. Een andere manier is het kopen van backlinks, als jij op een bekende website staat heeft dit veel positieve invloed. Een goede investering dus. Een andere manier is gebruikmaken van een tool waarbij je kunt nagaan wat jouw concurrenten doen. Op welke websites staan de backlinks van jouw concurrenten? Zodra je dit weet kun je content gaan schrijven dat waardevoller is dan dat van jouw concurrent om dit vervolgens weer aan te bieden. Zo ga je meteen de concurrent uit de weg. Een ander voorbeeld is meedoen aan een podcast. Misschien is er een podcast dat jou interesseert, je maakt meteen reclame voor je bedrijf en krijgt in ruil vast een backlink ervoor terug. Zo zijn er nog wel meer manieren om aan je linkbuilding te werken.

Conclusie

Linkbuilding is ontzettend belangrijk en biedt op lange termijn veel resultaat. Om jouw vindbaarheid te vergroten is het noodzakelijk om hiermee aan de gang te gaan. Het is mogelijk om zelf te doen, maar het is ook handig om je SEO uit te besteden aan een specialist. Er zijn veel verschillende manieren om dit aan te pakken. Het kost even tijd maar Google zal je zeker belonen.