4 redenen om jouw IT beheer uit te besteden

IT beheer is iets waar veel ondernemers niet mee bezig willen zijn. Herkenbaar? Toch is de IT-infrastructuur de aorta van jouw organisatie; wanneer hier iets misgaat kan dit cruciale gevolgen hebben voor de bedrijfsprocessen. Vandaag de dag zijn er daarom steeds meer MKB bedrijven die ervoor kiezen het IT beheer uit te besteden. Ben jij nog in twijfel? Wij geven je 4 redenen om jouw IT beheer uit te besteden:

1. Verklein de kans slachtoffer te worden van cybercrime

Alleen deze reden is voor veel organisaties al dé reden om het IT beheer uit te besteden. Cybercriminelen worden steeds slimmer in het omzeilen van de digitale toegangspoort van jouw IT omgeving, en nemen waar mogelijk de achterdeur. Naast het stelen van persoonsgegevens komen ook cyber gijzelingen steeds vaker voor. Door ervoor te kiezen het IT beheer uit te besteden aan een professionele organisatie weet je in ieder geval zeker dat jouw beveiliging altijd up to date is. Er wordt vaak gedacht dat IT beheer uitbesteden erg kostbaar is, maar wat veel kostbaarder is, is als bedrijfsprocessen en de bedrijfscontinuïteit in gevaar komen.

2. ICT ontwikkelt zich razendsnel

Veel MKB bedrijven doen het IT beheer ‘erbij’. Iedereen weet dat het ontzettend belangrijk is maar niemand vind het écht leuk. Het wordt gezien als een neventaak. Naast dat dit de veiligheid van jouw organisatie in gevaar kan brengen kan dit er ook toe leiden dat de IT infrastructuur van de organisatie door de jaren heen is uitgegroeid tot een bord spaghetti waarbij het hele overzicht kwijt is geraakt. Het is ontzettend belangrijk dat het kennisniveau van de IT beheerder op peil is. Het is dan ook van groot belang dat IT beheer de volledige aandacht krijgt die het ook verdient. Om de razendsnelle IT ontwikkelingen bij te kunnen houden is vaak scholing nodig. Een professionele partij heeft hier zijn focus op en is daardoor altijd in staat mee te bewegen in de IT omgeving.

3. Kostenbesparing

Het gemiddelde salaris van een interne IT medewerker ligt op zo’n € 3.500,- per maand. Dit is nog exclusief de kosten die gemaakt moeten worden om de kennis van de medewerker volledig up to date te houden, bonussen etc. Bovendien is een interne IT medewerker een aantal weken per jaar met vakantie en loop je het risico dat hij uit kan vallen door ziekte. Wat doe je dan? Daarnaast is sinds het uitbreken van de Corona pandemie thuiswerken veel gebruikelijker geworden. Veel bedrijven dienen hierdoor voor elke werknemer twee volledige werkplekken te beheren. Dit betekent dat er meer tijd besteed moet worden aan het up-to-date houden van iedere werkplek, wat dus vaak ook leidt tot stijging in de IT kosten. Het is daarom voor veel MKB bedrijven goedkoper het IT beheer uit te besteden (voor een vast bedrag per maand) dan om een IT medewerker in dienst te nemen.

4. All-in service

Voor een vast bedrag per maand volledige ontzorging van jouw IT omgeving. Je hoeft alleen jouw PC of laptop op te starten en je hoeft je geen zorgen te maken of alles wel werkt. Dat klinkt goed toch? Partijen zoals full service providers nemen alle zorgen rondom IT beheer en beveiliging weg. Zij zorgen ervoor dat er regelmatig back-ups worden gemaakt van jouw systeem en helpen met het opzetten van een doordachte IT strategie, passend bij jouw organisatie en ambities. Door de selfservice mogelijkheden houd je volledige controle. Het uitbesteden van IT beheer zorgt ervoor dat iedereen binnen de organisatie weer bezig kan zijn met het werk dat hij of zij echt leuk vindt.