Het juiste beveiligingssysteem voor het beveiligen van een winkelpand

Tegenwoordig zijn er vele manieren om een winkelpand te kunnen beveiligen. Zo kun je kiezen voor camera beveiliging, waarbij je aan de hand van verschillende beveiligingscamera’s een geschikt camerabeveiligingssysteem kunt creëren. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om mistbeveiliging toe te passen in het winkelpand, welke gekoppeld zal staan aan een alarmsysteem. De verschillende preventieve middelen zijn los in te zetten, maar kun je er ook voor kiezen om de verschillende preventieve middelen met elkaar te koppelen. Er is veel mogelijk, maar wat is nu de beste manier om het winkelpand te beveiligen? In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Inbraken en ramkraken in de winkel

In 2020 is het aantal inbraken en ramkraken gelukkig wat afgenomen, maar is de decembermaand altijd een lastige tijd voor ondernemers. Black Friday is net achter de rug en Sinterklaas en Kerst komen in deze maand natuurlijk ook om de hoek kijken. De etalages staan vol met de nieuwste collecties en is de voorraad in de winkel ook aangevuld, wat ook voor criminelen zeer interessant is. In deze tijd zijn de winkels helaas dicht, maar vinden er alsnog inbraken plaats.

Maak gebruik van mistbeveiliging

Wanneer je inbrekers geen kans wilt geven, zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van mistbeveiliging. Mistbeveiliging staat in de meeste gevallen gekoppeld aan een alarmsysteem en een bewegingssensor. Het alarm wordt bij het verlaten van het pand ingeschakeld en staat gekoppeld aan de bewegingssensor en de mistbeveiliging. Wanneer er beweging plaatsvindt en er zich een onbevoegd persoon in het pand bevindt, gaat het alarmsysteem af en wordt de mistbeveiliging geactiveerd. Binnen enkele seconden wordt er enorm veel mist geproduceerd, waardoor er geen helder zicht meer is en de onbevoegden in paniek raken. Zij zullen de uitgang van het pand niet weten te vinden, waarna zij direct in de boeien kunnen worden geslagen door de politie. 

Camera beveiliging, het preventiemiddel dat iedere verdachte situatie vastlegt!

Een ander preventiemiddel dat ingezet zou kunnen worden om het winkelpand te beveiligen, is camera beveiliging. Met camera beveiliging zul je iedere verdachte situatie vastliggen en beschik je over de juiste beelden wanneer er daadwerkelijk een actie is verricht. Door het toepassen en plaatsen van verschillende beveiligingscamera’s, zul je in iedere omstandigheden alsnog beschikken over de juiste beelden. Je zult zien waar de inbrekers hun slag proberen te slaan en kun je hier beter op gaan beveiligen, maar zorg je er ook voor dat je de daders op beeld hebt staan. De beelden zijn te overhandigen aan de politie, die de daders uiteindelijk op zullen sporen!

Zo zijn er verschillende mogelijkheden om het winkelpand te beveiligen. Kijk wat voor jou werkt en verdiep je eens in die preventiemiddelen. Koppel de preventiemiddelen met elkaar, waarna je beschikt over een juist beveiligingssysteem!