Flexibel met wordpress

WordPress website laten maken? Dan moet je naar een aantal dingen vragen om het meeste eruit te halen!

Eigen input

Waar WordPress bij uitstek geschikt voor is is het makkelijk maken van content publiceren. Als je jouw website laat maken is het belangrijk dat je de juiste stroom hebt en de juiste plugins als je content gaat uitbrengen. Eerst moet je jezelf afvragen welke plek content heeft op jouw website. Is het een belangrijke trekpleister of sfeermaker? Of is het vooral iets om bezoekers te trekken via andere kanalen dan je homepage? Als het eerste het geval is moet je zeker vragen naar een feed prominent op de voorpagina. Wanneer het laatste het geval is moet je er juist naar vragen om deze wat minder zichtbaar maar toch vindbaar te hebben. Afhankelijk van wie je content schrijft zijn er nuttige plugins. Zo is Yoast SEO zeker nuttig. Deze geeft alle schrijvers makkelijke tips over hoe het artikel beter aansluit bij de wensen van het algoritme van Google. Zo kunnen ze makkelijk ingezonden stukken bijwerken en controleren zonder diep in die materie te duiken.

Plugins, plugins en plugins

Als WordPress ergens sterk in is zijn het plugins. Je kan zo makkelijk allerlei functionaliteiten toevoegen die wederom zelf makkelijk te beheersen zijn zonder zware webdesign kennis te hebben. Als je werkt met een webdeveloper is het makkelijker om het samen te hebben over plugins voor allerlei functionaliteit zoals leadformulieren, betalingsverkeer, veiligheid en animatie. Hiermee kan je in korte tijd de ruggengraat van de website opgezet hebben. Daarnaast biedt die variatie ook een snelle manier om AB tests te draaien. Zo ziet je website er niet alleen mooi uit maar kan je ook blijven optimaliseren. Wel is het belangrijk om niet te snel conclusies uit de tests te trekken, geef ze de tijd om even te draaien.

Denk aan custom

Met al die plugin mogelijkheden is het verleidelijk om hierin te blijven denken. Soms is een custom oplossing echter beter. Als het gaat om een professionele uitstraling is alles met plugins doen een risico. Je bent namelijk niet de enige die deze plugins kan gebruiken. Als klanten bepaalde plugins herkennen van andere websites kan dit ze afleiden van de klantreis door de site. Voor je voorpagina zou ik dan ook zeker aanraden om iets op maat te laten maken. Dit vangt het oog en zorgt ervoor dat mensen jouw site beter onthouden.