Een aandeel Facebook kopen. Is dat een goed idee?

Als er één bedrijf inmiddels bekend is op de hele wereld, dan is het wel Facebook. En dat is niet voor niets. Dit social media-platform heeft maandelijks bijna de helft van de wereldpopulatie aan gebruikers actief. Dat is natuurlijk een enorme hoeveelheid mensen die actief gebruikmaken van dit medium. Oké, Facebook heeft het niet altijd even gemakkelijk gehad, maar sinds vorig jaar, met dank aan coronapandemie, is Facebook weer een ontzettend winstgevend bedrijf. Een aandeel Facebook kopen kan dus een goed idee zijn.

Waarom zou je nu geen aandeel Facebook kopen?

Momenteel staat de koers van Facebook hoger dan ooit. En dus kan het zeer risicovol zijn om nu aandelen te kopen. De kans dat een aandeel Facebook kopen je een flinke winst oplevert wordt hierdoor kleiner. Ook heeft Facebook in het verleden en ook nu nog, te maken gehad met verschillende schandalen rondom de privacy van gebruikers. Er staat zelfs weer een rechtszaak op de planning. Bij de start van deze rechtszaak is de kans groot dat de waarde van een aandeel Facebook flink zal zakken. Verliest Facebook deze rechtszaak, dan zal de waarde nog verder zakken. Wint Facebook de rechtszaak, dan zal de waarde juist weer gaan stijgen. Het is moeilijk te voorspellen wat het aandeel gaat doen. Een aandeel Facebook kopen zou ik in ieder geval nu even niet doen. Eerst afwachten wat er met de rechtszaak gebeurt.

Facebook is meer dan alleen Facebook

Wist je dat Facebook inmiddels ook eigenaar is van WhatsApp en Instagram? Hierdoor is het marktaandeel nog groter geworden dan het al was. Je ziet steeds minder jongeren op Facebook, maar zij maken juist meer gebruik van Instagram. Ook WhatsApp is inmiddels zo'n beetje op de hele wereld ingeburgerd. Natuurlijk zijn er alternatieven, maar geen van die alternatieven is zo wijdverbreid als WhatsApp. In bijna ieder huishouden ter wereld is wel één van deze producten te vinden. En dat is natuurlijk wel wat waard.

Beleg nooit met geld dat je niet hebt

Dat is de eerste regel voor je begint met beleggen. Een aandeel Facebook kopen op het moment dat de koers historisch laag staat, kan heel verleidelijk zijn, maar als je het geld er niet voor hebt, doe het niet. Het is namelijk niet gegarandeerd dat het aandeel weer zal stijgen. Een andere belangrijke regel voor je begint met beleggen is: lees je in. Zorg dat je zo veel mogelijk te weten komt over het bedrijf waar je interesse in hebt.