Wat er allemaal komt kijken bij gezinsuitbreiding

Verwelkomen jij en je partner binnenkort jullie eerste baby? Gefeliciteerd! Het is de start van een geheel nieuw hoofdstuk van je leven. Alles zal nieuw zijn en het is dan ook best begrijpelijk als je flink wat vragen hebt. Deze blog brengt je op de hoogte van belangrijke zaken die te maken hebben met gezinsuitbreiding.  

Ouderschapsverlof

Allereerst is het goed om na te denken over ouderschapsverlof. Wat is dit precies? Het is een periode waarin je vrij krijgt van werk om thuis voor je pasgeborene te zorgen. Een werkgever mag jouw aanvraag voor ouderschapsverlof niet weigeren. Iedere werknemer heeft namelijk recht op zesentwintig keer het aantal uren dat diegene normaalgesproken per week werkt. Vaak komt dit neer op ongeveer een half jaar. Je mag zelf beslissen hoe je deze uren wilt inzetten. Je kunt er gebruik van maken tot je kind acht jaar oud is. Overigens is het wel goed om te weten dat ouderschapsverlof meestal onbetaald is. Echter, het kan zijn dat jouw werkgever wel een deel van je loont doorbetaalt. Overleg dit dus samen!

Auto kopen

Hebben jij en je partner nog geen auto? Dan is het een uitstekend idee om er een te kopen voordat de baby arriveert. Dit maakt het dagelijkse leven straks namelijk een stuk makkelijker. Heb je wel al een auto, maar ben je op zoek naar een gezinsauto? Verkoop je auto dan! Dit kan bijvoorbeeld bij OSW.nl. Met het geld dat de verkoop auto je oplevert, kun je een veilige en mooie gezinsauto kopen. Ideaal toch? 

Verbouwen of verhuizen

Met de komst van een baby, komt ook gelijk de behoefte aan meer ruimte thuis. Je moet natuurlijk een kinderkamer hebben en daarnaast is het fijn om niet in een al te smal appartement te wonen met je partner en kind. Ben je op zoek naar meer ruimte? Dan zijn er twee opties, namelijk verbouwen of verhuizen. Kies je voor een verbouwing, vraag dan een offerte aan. Op die manier krijg je vrijblijvend inzicht in hoeveel geld je kwijt zal zijn aan alle materialen om de verbouwing te voltooien. Kies je voor verhuizen? Dan zijn er flink wat zaken die je in overweging moet nemen. Zo is het goed om erop te letten of er goede basis- en middelbare scholen in de buurt zijn. Ook is het verstandig om te kijken naar de kindvriendelijkheid van de wijk die jij en je partner op het oog hebben. Je wilt immers dat je kind buiten kan spelen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over gevaarlijke situaties.