Maak als zzp’er gebruik van een deelauto

Als zzp'er of startende ondernemer heb je het al druk genoeg. De administratie komt nog eens bij het werk dat je wel leuk vindt om te doen. Daarom is het fijn om te weten dat je als zzp'er gewoon gebruik kunt maken van een deelauto van Greenwheels. Een zzp auto, zogezegd. Je krijgt met deze deelauto maar één overzichtelijke btw-factuur die je ook nog eens via automatische incasso kunt betalen. Geen gedoe meer met het bijhouden van je kilometers, geen dashboardkastje vol met tankbonnetjes, je hoeft niet eens na te denken over de verzekeringen of vervangend vervoer bij schade. Niks! Eén duidelijke factuur en verder geen gedoe. Zo'n deelauto is ineens wel héél interessant, of niet dan?

Kies voor een deelauto en betaal alleen voor de kilometers die je maakt

Ben je zzp'er en reis je maar heel weinig, bijvoorbeeld omdat je over het algemeen vanuit huis aan het werk bent? Dan is een deelauto ideaal voor jou. Maar ook als je regelmatig de weg op moet om klanten te bezoeken of een project te managen is een deelauto heel fijn. Je betaalt alleen voor de tijd die je de auto gebruikt en het aantal kilometers dat je maakt. Sluit je een abonnement af voor € 25,00 per maand? Dan betaal je per uur maar € 3,00 en per kilometer maar € 0,24. Je ziet dat dit al snel interessanter is dan het rijden in een eigen auto.

Reserveren is belangrijk, doe dat tijdig

Maakt het je niet zo erg uit wanneer je met de gedeelde auto op weg kunt? Dan kun je wachten tot het laatste moment en dan een auto reserveren via de app van Greenwheels. Maar heb je een belangrijke afspraak waarvoor je echt op tijd moet komen? Dan is het wel zo verstandig om de gedeelde auto zo snel mogelijk te reserveren. Je weet dan zeker dat je niet misgrijpt én dat je op tijd op je belangrijke afspraak zult verschijnen.

Hoezo moet ik een auto reserveren?

De naam "deelauto" zegt het al. Je deelt de auto met nog meer mensen uit de wijk. Dat wil dus niet zeggen dat jullie samen rijden, maar wel dat meer mensen uit de wijk of buurt er gebruik van kunnen maken. De auto staat geparkeerd op een speciale parkeerplek in de straat en is dus beschikbaar voor iedereen die de app heeft gedownload. Het kan dus zijn dat je misgrijpt als je niet tijdig reserveert. Een deelauto van Greenwheels kan tot wel 11 auto's vervangen!