Brita waterfilters voor gezonder drinkwater

In Nederland zijn we gezegend met schoon kraanwater dat we gewoon uit de kraan kunnen drinken. Ons kraanwater zou één van de zuiverste drinkwaters ter wereld zijn. Toch kiezen steeds meer mensen voor Brita waterfilters om het kraanwater te zuiveren. Waterzuiveringsbedrijven zijn namelijk in staat om het meeste vuil uit ons drinkwater te filteren, maar lang niet alles. Deeltjes kalk, chloor, metaal en zand zijn nog steeds in lage hoeveelheden in ons water te traceren. Dit zorgt ervoor dat bacteriën en virussen er nog niet volledig uitgefilterd zijn. In zeer lage hoeveelheden is dit niet schadelijk voor de gezondheid. Brita waterfilters zorgen echter dat dat een groot gedeelte van het resterende vuil en andere schadelijke stoffen uit het kraanwater gefilterd wordt. Hierdoor smaakt het water beter en ruikt het frisser. 

Brita waterfilters verlengen de levensduur van je apparaten

Door vermindering van kalk, zullen je apparaten minder last van kalkaanslag hebben. Hierdoor wordt de levensduur van je waterkoker of koffiemachine verlengd, waardoor je er langer plezier van hebt. De apparaten raken ook minder verstopt, waardoor deze langer naar behoren blijft functioneren. Ook hoef je jouw koffiezetapparaat of waterkoker minder vaak schoon te maken omdat er minder aanslag is. Zo hou je meer tijd over om te genieten van je verse kopje koffie of thee. 

Verschillende waterfilters voor zuiver water 

Er zijn verschillende waterfilters te koop die kraanwater zuiveren. Zo zijn er waterfilters speciaal voor apparaten, maar ook wanneer je onderweg je water wil zuiveren kan je een waterfilter vinden voor ‘on the go’. De Brita waterfilters zijn namelijk in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Veel mensen maken gebruik van de waterkannen van Brita met innovatieve filterpatronen. De kokosnootschalen beschermen het water tegen stoffen die de smaak kunnen verstoren en natuurlijk kalkaanslag. Ook worden metalen zoals lood en koper geabsorbeerd, die ook in het water kunnen zitten en opgenomen worden door transport door de leidingen. Dit komt niet alleen je apparaten, maar ook je gezondheid ten goede. 

De nieuwste Brita waterfilters 

De laatste ontwikkeling van Brita waterfilters, is de Brita Maxtra+. Wat deze nieuwe uitvoering onderscheidt van de andere Brita waterfilters, is dat het oppervlak van het filter 30% groter is. Dit betekent dat het water sneller en beter gefilterd wordt. Je kunt deze in diverse pakketten aanschaffen. Je vervangt de filters elke maand, zodat je optimaal kunt genieten van vers en zuiver water. Je bevestigt deze eenvoudig in een waterkan, zodat het kraanwater direct door het filter gezuiverd wordt. Zo geniet je altijd en overal van zuiver drinkwater.