Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
Gadgets voor het EK Voetbal 2012
Op de redactie van GadgetTest.nl begint het wel een beetje te borrelen: met nog een maand te gaan, is wat ons betreft de oranjekoorts uitgebroken. En GadgetTest zou z'n naam niet waardig zijn als we dan geen aandacht zouden besteden aan typische EK-gadgets die je móét hebben om Nederland door die loodzware voorrondes heen te supporten. En daarom hebben we d'r een stel voor je op een rijtje gezet. Vergeet de vuvuzela, deze gadgets zijn veel hipper!

De kratstoel
Bij een spannend EK hoort een kratje pils. Met vrienden in een schuurtje, barbecue op hoog, dikke prima (ik heb een deja-vu). Maar met al je vrienden over de vloer ontbreekt het dan aan fatsoenlijke zitplaatsen. Wat moet je dan? Bestel de kratstoel! Geen striemen meer over je bilnaad, gewoon een prettig zitfauteuil die je bovenop je kratje pils bevestigd. Bovendien: in de stoel zit een heuze flessenopener, dus je kunt je lol op. 15,95 euro en hij is van jou.

Oranje Shirt
Onvermijdelijk breekt de dag aan dat we het moeten opnemen tegen de Duitsers, en tja, dat ligt nu eenmaal gevoelig bij de Nederlanders. Op z'n minst door die miljoenen fietsen die we nog terugkrijgen. Oké, dat was een té gemakkelijke grap. OranjeShirts.com heeft enkele leuke t-shirts waarmee je je prima kunt vertonen op 13 juni. Remember 88? We doen het natuurlijk in 2012 graag nog eens een keertje over.

Oranje iPad-hoes
Tijdens het vorige EK bestond de iPad alleen nog op de tekentafel. Tijdens het laatste wereldkampioenschap had slechts een handjevol Nederlanders een Apple tablet. Nu is de platte touchscreen computer gemeengoed en je bent natuurlijk helemaal de pimp als je deze zomer met een heuze oranje iPad-hoes op de proppen komt. Ter illustratie: een plaatje.

Fist of Holland
Het is niet de bedoeling dat we op de vuist gaan, hooguit dat we onze spreekwoordelijke vuist ballen tegen de tegenstanders. En dan het liefst met een biertje d'r bij. Met de Fist of Holland (de vuist van Nederland, we vertalen het even red.) gaat dat een stuk gemakkelijker. De gadget is zo'n acht maal groter dan een echte vuist en d'r past bovendien een biertje in. Een must-have voor het komende EK, ons dunkt. Hier bestellen.

EK Scooter
Wel een beetje duur natuurlijk: een scooter aanschaffen voor het EK. Maar fuck it: je wordt bijna 16, zo'n ding aanschaffen zit toch in de planning. Waarom geen EK-scooter? Compleet met de kleuren van de Nederlandse vlag en het Koningshuis. Wij zien het wel voor ons. Toegegeven: een scooter op zich is natuurlijk geen spectaculaire gadget. Maar het is oranje, dus dan mag het. Novox is de producent.

EK Tattoosleeve
Geen hooligan, maar er wel lekker stoer uitzien? Dan is deze EK-sleeve, ontworpen door niemand minder dan tattoo-koning Henk Schiffmacher, wellicht de oplossing. Misschien wat warm wanneer je in een zwetende kroeg staat te juichen voor onze Hollandse helden, maar je bent wel origineel. Heel origineel. De sleeve is bedacht door 4 studenten van de European Business School Amsterdam. Vanaf mei verkrijgbaar. Meer info check www.artsleeve.nl

ZonneSnor
Zonnebril zoek? Kan je geen snor laten staan? Dan is de ZonneSnor jouw gadget voor dit EK. Sta je in de kroeg kan het wellicht wat irritant zijn om een zonnebril op je snoet te hebben, maar buiten, op een vol museumplein bijvoorbeeld, biedt het zeker uitkomst. Prijs: 9,95 en dan kun je kiezen uit Snor Frank of Snor Ruud. Meer info: www.zonnesnor.nl

EK LED-Pet
EK-gadget: LED-petHet lijkt ons erg sterk, maar mocht jij thuis geen oranje-hoofddeksel hebben liggen, dan heb je met de EK LED-Pet wellicht een mooie koop. Via een schakelaartje kun je LED-lampjes die in de pet zitten activeren. Op die manier steun je zelfs in het donker het Nederlands Elftal. Niet heel origineel, wel een makkelijk mee te nemen gadget. Zet 'm gewoon op je hoofd. Prijs: 12,95. Meer info: www.ekledpet.nl

Tenslotte: de zomer van 2010 was mooi. En daarom ter illustratie: een afsluitend filmpje. Daar kan Heineken niet aan tippen. Dankjewel Bavaria.Weet jij d'r meer? Dan laten we ons uiteraard verrassen. Stuur je tip naar ons op, of laat een reactie achter in de comments. Ben jij zelf de bedenker/producent van een EK-gadgets? Ook dan ontvangen we graag je tip, of zelfs een testexemplaar!

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10156)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4682)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2891)
- Google Chromebook preview (2707)
- Gratis BlackBerry unlocken (2227)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1597)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1148)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1092)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1083)