Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
HTC Sensation XE met Beats gelanceerd
Nieuwtje is eigenlijk al een paar dagen oud, maar GadgetTest wilde u dit toch niet onthouden: HTC heeft een variant op de Sensation aangekondigd die van Beats Audio-technologie is voorzien. De Sensation XE is uitgerust met een dualcore-processor die op 1,5Ghz is geklokt, waar de 'gewone' Sensation op 1,2Ghz draait. Ook wordt de XE met een nieuw type headset geleverd. De Sensation XE heeft ten opzichte van de Sensation ook een grotere accu en meer opslaggeheugen, zo blijkt uit de specificaties van het toestel. Het interne geheugen is vergroot van 1GB naar 4GB, terwijl de accu in plaats van 1520mAh een capaciteit van 1730mAh heeft. Het gewicht van de Sensation XE is met 151 gram wel iets hoger. De dualcore-processor, een Qualcomm MSM8260, is overgeklokt van 1,2 naar 1,5GHz.

De Sensation XE is de eerste HTC met Beats Audio-technologie. De speaker lijkt geen upgrade te hebben gekregen, maar HTC doet wel Beats Audio-oordopjes in de doos en in de software is een geluidsprofiel van Beats Audio toegevoegd. De achterkant van het toestel wordt gesierd door het logo van Beats. Daarnaast zijn de speaker, camera en aanraakgevoelige knoppen voorzien van rode accenten.

De overige specificaties zijn niet veranderd; de Sensation XE heeft een 4,3"-scherm met een resolutie van 960x540 pixels. Het Beats Audio-toestel draait op Android 2.3 met daaroverheen Sense 3.0. De 'gewone' Sensation kwam eind mei uit in Nederland en is in combinatie met een abonnement al gratis verkrijgbaar. De XE moet begin oktober in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 599 euro.

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10153)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4679)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2891)
- Google Chromebook preview (2707)
- Gratis BlackBerry unlocken (2225)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1594)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1147)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1090)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1081)