Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
Apple klaagt Samsung aan
Apple klaagt Samsung aan vanwege de gelijkenissen tussen de iPhone en Samsungs Android-smartphone Galaxy S, meldt techsite Tweakers.net. De stap is onverwacht, omdat Samsung veel onderdelen levert voor de iPhones en iPads van Apple. Apple claimt dat Samsung met de Galaxy S patenten schendt. Het gaat overigens niet alleen om de iPhone, maar Samsung zou ook de iPad kopiëren, meent de hardwaremaker uit Cupertino. Het kopiëren zou te zien zijn aan onder meer de hardware, het uiterlijk van de interface en de verpakking van de producten. De iPhone-maker heeft een aanklacht ingediend bij de rechtbank in het Noordelijk District van de Amerikaanse staat Californië.

De grootste gelijkenissen zitten volgens Apple tussen de iPhone 3GS en de Galaxy S i9000. Zo doet de look van de hardware met afgeronde hoeken en de interface met rijen van kleurige iconen volgens Apple denken aan het gepatenteerde ontwerp van de iPhone. De gelijkenis was GadgetTest en andere vakpers natuurlijk ook al opgevallen. Het is onduidelijk waarom Apple de aanklacht meer dan een jaar na de aankondiging van de Galaxy S pas indient.

De stap is opvallend, omdat Samsung leverancier is van onderdelen voor diverse modellen van de iPhone en iPad. Samsung leverde onder meer geheugen en processors aan Apple en doet dat naar verluidt nog steeds.

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10153)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4679)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2891)
- Google Chromebook preview (2707)
- Gratis BlackBerry unlocken (2225)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1594)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1147)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1090)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1081)