Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
Een blik op WhatsApp voor Android (beta)
whatsapp beta icoonPingen, misschien wel het woord van het jaar 2010. Pingen is een alternatief voor SMS. Je kunt naast tekstberichten ook foto's en video's versturen. Het is gratis, mits je een internetbundel bij je abonnement hebt afgesloten.
Ooit was het een unieke feature die alleen beschikbaar was op Blackberry's, maar met WhatsApp is pingen nu ook op iPhone's en telefoons met Android mogelijk. GadgetTest bekijkt de beta van WhatsApp voor Android.

WhatsApp
is een applicatie die beschikbaar is voor zowel Blackberry, iPhone als Android-toestellen. Doordat WhatsApp voor veel verschillende platformen beschikbaar is, is de kans groot dat je veel van je vrienden op deze manier kunt bereiken. De Android-versie bevindt zich nog in een beta-fase, wat zoveel wil zeggen als dat de applicatie nog niet helemaal af is. GadgetTest.nl werpt vast een blik op WhatsApp voor Android en laat zien wat de mogelijkheden hiervan zijn.


Na de installatie vraagt WhatsApp om je 06-nummer. Waar andere ping-programma's werken met gebruikersnamen, werkt WhatsApp op basis van telefoonnummers, en dit heeft zo z'n voordelen. Omdat je je telefoonnummer opgeeft bij WhatsApp, en WhatsApp toegang heeft tot je adresboek op je telefoon, wordt in één oogopslag duidelijk wie van je vrienden ook over WhatsApp beschikt. Je hoeft niet eerst te vragen naar nicknames, maar kunt ze direct al pingen.


whatsapp contactenDit heeft ook zo z'n nadelen. Want je ex-vriendin die je liever niet spreekt, en je in het verleden graag lastig viel, heeft nu de mogelijkheid om je op eenvoudige wijze kapot te spammen. Gelukkig heeft WhatsApp de mogelijkheid om personen te blokkeren. Probleem opgelost.


whatsapp blokkeer vervelende ex-vriendinZoals eerder al gezegd kan je met WhatsApp gemakkelijk tekstberichten versturen, maar ook foto's, video's, muziek, locaties en contactgegevens. Zit je alleen in het park en wil je al je vrienden uitnodigen om langs te komen? Dan kan je ze met één druk op de knop laten weten waar je bent. Berichten worden direct verzonden, en je kunt gemakkelijk zien of het bericht gelezen is door de ontvanger(s).


bericht type whatsappDe interface -een moeilijk woord voor hetgeen je op je scherm ziet- oogt wat spartaans. Zeker als je het vergelijkt met de iPhone-versie van WhatsApp. Desalniettemin werkt de applicatie ontzettend gemakkelijk en intuïtief. Het versturen van berichten gaat snel, en ze lijken zonder enige vertraging bij de ontvanger aan te komen.


whatsapp gesprek mogelijkhedenAl met al is WhatsApp een ideale applicatie om snel en gemakkelijk contact met je vrienden te onderhouden. Het is een perfecte vervanger voor SMS en MMS. Bonus is dat je niks hoeft te betalen voor de verstuurde berichten. Dat zie je direct terug op je telefoonrekening. Wat is dan de catch vraag je je af? WhatsApp voor Android gaat waarschijnlijk $1.99 per jaar kosten. Maar dat heb je snel genoeg terugverdiend.

Download WhatsApp voor Android (beta)
(Let op: de beta is bedoeld voor een gesloten groep gebruikers. Het kan hierdoor voorkomen dat je de applicatie niet kunt activeren!)

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10151)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4672)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2888)
- Google Chromebook preview (2706)
- Gratis BlackBerry unlocken (2224)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1594)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1146)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1089)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1081)